Třetí (a poslední změna) populární akce

Taneční a divadelní „BAZAAR Festival“ vám přivede své „Superhrdinky“ až do obýváku. Nejprve změnil termín. A nyní i podobu a formu. Celý festival vede muž, který má příjmení jako jeden z automobilů F1!!!

Šestý ročník pražského divadelního a tanečního festivalu „Bazaar“ se přesouvá do on-line verze. Tato akce se, ve své dramaturgii, soustředí na tvůrce nezávislé scény střední a východní Evropy. Proč on-line? Převážně vzhledem k novým opatřením Vlády ČR, která jsou v platnosti od pondělí 12.10, na následujících 14 dnů. A také kvůli epidemiologické situaci v Praze. Právě proto se organizátoři rozhodli provádět inscenace (a setkání s jejich) tvůrci v on-line podobě! Značná část programu zůstává v platnosti, stejně jako termín 20. 10. – 1. 11. 2020. Tímto zároveň zpřesňujeme a opravujeme článek, opublikovaný zde v TANEČNÍM MAGAZÍNU dne 5. října 2020:  https://www.tanecnimagazin.cz/2020/10/05/bazaar-festival-…-ozije-na-podzim/ ‎.

Zdraví vždy bude na prvním místě, ale zároveň si myslím, že k předpokladu zdraví patří také setkání s uměním. Konkrétně s mistrovsky zpracovanou prací špičkových umělkyň, které ve svém díle reflektují současná témata. Proto jsme připraveni zajistit inscenace v on-line podobě, s českými titulky a s následnou živou on-line diskuzí. A to, jak s tvůrci samotnými, z Tallinu, Varšavy, Lublaně, i z Prahy, tak i s odborníky na to dané téma, kterého se ta konkrétní inscenace dotýká.”, říká umělecký ředitel festivalu, Ewan McLaren.

Letošní Bazaar Festival máte možnost prožít z pohodlí svého domova. Účastníci on-line festivalového dění zhlédnou špičkové inscenace a prožijí navíc setkání s našimi superhrdinkami skrze své obrazovky. A to v reálném čase.

Po záznamech inscenací bude probíhat živý stream diskuzí s odborníky na daná témata, kterých se práce tvůrkyň dotýkají. Alespoň touto formou chtějí organizátoři festivalu zachovat určitou část „živě“. A tím zprostředkovat autentické setkání mezi tvůrci a publikem.

Jednotlivé události festivalu proběhnou takřka dle harmonogramu původního programu, dojde jen k nepatrným změnám v časech uvedení. Záznamy inscenací budou navíc s českými titulky a následné diskuze tlumočeny.

Připojením se k on-line události podpoří diváci nejen festival samotný, ale především jeho umělce. Dále bude možné vyjádřit svou podporu prostřednictvím sbírky, která proběhne na portálu „Donio“. A díky které bude možné udržet kvalitu a kontinuitu festivalu.

Pro aktuální informace o přenosech a programu sledujte webové stránky festivalu: (www.bazaarfestival.cz)

a jeho sociální sítě: www.facebook.com/bazaar.festival

anebo www.instagram.com/bazaarfestivalcz/.

Vstupenky na již zakoupená představení je možné vrátit na portálu GoOut.cz. Anebo si je ponechat a i tímto způsobem podpořit festival v této nepředvídatelné době.

Program on-line „Bazaar Festivalu“:

Úterý 20.10. | živé on-line zahájení festivalu

20.00 | Kristina Norman (EE): LIGHTER THAN WOMAN

Záznam inscenace s českými titulky. Následuje živá diskuze s autorkou Kristinou Norman na téma „Migrace péče“.

Diskuzi moderuje Alice Koubová (Filosofický ústav AV ČR), speciálním hostem bude odbornice na migraci pečovatelek a stárnutí v migraci, Petra Ezzeddine (Katedra sociální a kulturní antropologie Fakulty humanitních studií UK v Praze)

Sobota 24.10. | online

20.00 | Renata Piotrowski-Auffret (PL): PURE GOLD IS SEEPING OUT OF ME Záznam inscenace s českými titulky. Následuje živá diskuze s autorkou Renatou Piotrowski-Auffret na téma: Matky/Umělkyně/Superhrdinky.

Diskuzi moderuje Alice Koubová. Speciálním hostem diskuze bude performerka Kateřina Olivová, která se ve své práci věnuje také tématu propojení umělecké praxe s mateřstvím.

Středa 28.10 | on-line workshop

10.00-14.00 | Zdeňka Brungot Svíteková a spol.: TALKING ABOUT WATCHING

Workshop pro umělce, diváky, kreativce a kohokoli, kdo má zájem o poskytování i přijímání zpětné vazby pod vedením umělců se zkušenostmi, jak nabídnout a nejlépe využít zpětnou vazbu v tvůrčím procesu. Workshop probíhá v anglickém jazyce.

Sobota 31.10. | Sobotní Bazaar živě on-line (v anglickém jazyce)

17.00 | SOBOTNÍ „BAZAAR“ | part I

Přehlídka několika ukázek právě vznikajících scénických a tanečních projektů

1.    ME-SA / Martina Hajdyla Lacová (SK/CZ): MOMENTUM

2.    Tinka Avramova a Martin Krupa (CZ/USA) SYN JITRA (SON OF THE DAWN)

Diskuse po ukázkách bude vedena Ewanem McLarenem s Lucii Hayashi z Tanečních aktualit.

PAUZA – 15min

18.30 | SOBOTNÍ „BAZAAR“ | part II

1.    Anna Biczók & Ula Zerek (H/PL) PAVLOVA RECIPE – stage: healing

2.    the guts company (D) MACHT#2 – the skin

3.    Weronika Lewandowska (PL): 360 DEGREE POETRY (THE FORETOKEN)

Diskuse po ukázkách bude vedena Ewanem McLarenem s Lucii Hayashi z Tanečních aktualit.

Sobotní večerní dvojprogram a domácí dance party

NOC BUŘIČEK (v anglickém jazyce)

20.00 | Agata Siniarska (PL): BLINDSIGHT part 2: ON-LINE VERSION

20.30 | Zrinka Užbinec (HR): EXPLODED GOO: ON-LINE VERSION

21.30 | VŠICHNI DOMA DANCE PARTY s DJ JOHANNOU – ON-LINE ŽIVĚ

Neděle 1. 11. | on-line

19.30- 21.00 | Leja Jurišić-Marko Mandić (SI): TOGETHER FOR DINNER

Všechny odkazy na on-line vysílání najdete na webu www.bazaarfestival.cz, stejně jako nejaktuálnější informace. Sledujte nás i na sociálních sítích (FB, IG).

Foto: archiv festivalu

Michaela Kessler

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..