Pro žáky i pedagogy

Stipendijní Akademie MenART – výzva v roce 2021. Uzávěrka přihlášek je 30. dubna.

Stipendijní Akademie MenART určená nadaným žákům a jejich pedagogům ze základních uměleckých škol nabízí unikátní roční mentoringový program pod vedením předních umělců české hudební scény, výtvarného umění, divadla a tance.

Program je určen pro nadané žáky základních uměleckých škol a jejich pedagogy, letos však mimořádně otevírá možnost přihlášek i pro žáky a pedagogy z jiných typů škol.

Za každým úspěšným umělcem stojí osvícený pedagog“

Otevíráme čtyři obory klasické hudby: zpěv, klavír, housle a flétna pod vedením vynikajících umělců: pěvkyně, sólistky Národního divadla v Praze, Kateřiny Kněžíkové, klavíristy a docenta pražské HAMU Iva Kahánka, koncertního mistra České filharmonie a PKF – Prague Philharmonia, houslisty Jana Fišera, flétnisty a vyhledávaného pedagoga Univerzity ve Vídni a v Ostravě a konzervatoří v ČR Jana Ostrého.

Skupinu muzikálového a populárního zpěvu povede již potřetí zpěvačka Radka Fišarová. Pro všechny hudebníky bez žánrového omezení, improvizátory a začínající skladatele je zde příležitost inspirativního vedení saxofonistou a skladatelem Marcelem Bártou.

Pro výtvarný obor jsou otevřeny skupiny pod vedením malíře Martina Velíška a ilustrátorky Lely Geislerové. Literárně-dramatický obor povede básník, hudebník, textař, skladatel, výtvarník, experimentální herec a vysokoškolský pedagog Petr Váša.

MenART je příležitost

Stipendijní Akademie MenART podporuje vyhledávání a rozvoj mladých talentů a inspiruje pedagogy, kteří se jejich vedení věnují. Nabízí dvojici student ZUŠ – pedagog ZUŠ roční stipendium v rámci uceleného programu spolupráce s mentory – výraznými uměleckými osobnostmi. Propojuje uměleckou praxi a vzdělávání, inspiruje k výměně zkušeností a navázání vazeb důležitých pro další tvůrčí činnost v rámci moderních přístupů k uměleckému vzdělávání talentovaných žáků a škol. Podporuje základní umělecké školy jako ideální otevřené prostředí pro zachycení a výchovu talentů.

Uzávěrka přihlášek je 30. dubna 2021.

Podmínky účasti a přihlášky naleznete na: www.menart.cz.

Foto: archiv MenART

IDU

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..