Pravý hip hop míří v březnu do Prahy

„Sny, tužby a vášně jsou měřidlem, které určují naše životní kroky. Věříme, že právě ti, kdo zasvětí život své vášni, jsou schopní dosáhnout úspěchu, posouvat hranice, inspirovat a měnit svět k lepšímu.“ organizátoři festivalu.

Už potřetí se letos počátkem března Praha zaplní nejlepšími světovými tanečníky. Ti k nám přijíždějí za pouliční kulturou. Je to obrovská pocta, že se akce takovýchto rozměrů – The Legits Blast Festival – koná právě v centrální Evropě. Festival je respektovaný umělci a vyhledávaný fanoušky z celého světa. Zárukou kvality není jen 10letá tradice, ale především důvěra legend, které stály u zrodu samotného hip hopu.

Zimní edice bude tentokrát v Praze zasvěcená hlavně breakingu, v komunitě známému jako bboying, jednomu ze čtyř hlavních elementů hip hopu. Během druhého březnového víkendu v pražském klubu Tresor uvidíte taneční zápolení nejrůznějších formátů. Dozvíte se například, kdo bude prvním finalistou nejprestižnější mezinárodní bboy soutěže Undisputed 2019. Novou motivaci načerpáte prostřednictvím výkonů těch nejmladších v kategorii Kids do 15 let a speciální pozornost bude věnována též breakovému elementu Footwork, který je specifický komplikovanými variacemi na zemi. Na scése opět objeví pro diváky nejzajímavější koncept Rep Your Crew, který spojí tanečníky, aby co nejzajímavějším způsobem představili svou crew.

Podívejte se, jak se v Praze líbilo loňským vítězům: https://www.redbull.com/cz-cs/videos/video-bboy-tanec-bc-one-all-stars-praha

O náročné rozhodnutí, kdo se stane letošním vítězem, se postará zkušená mezinárodní porota ve složení Wicket (USA), Poe One (USA) a Focus (FIN). Toto porotcovské trio společně s Victorem z USA, reprezentujícím Red Bull BC One All Stars, vás provede 8. března workshopy v BDS Academy. Během víkendu proběhnou 3 party pod taktovkou Jägermeisteru, na kterých zahrají renomovaní DJs – DJ Lean Rock, DJ Fleg, DJ Felix, DJ Scream a DJ Jasty. Jako čestní hosté v soutěžních kláních vystoupí také tanečníci z legendární crew The Squadron, kteří budou reprezentovat USA.

Jistě jste si všimli, že jsme několikrát použili slovo „mezinárodní“. To proto, že The Legits Blast je festival, na který se každý rok sjíždí návštěvníci z více jak sedmdesáti zemí z celého světa. V dnešní době je velmi vzácné vidět, jak se na jednom místě spojí tolik různých kultur, náboženství a názorů. A přijíždí za jediným účelem – bavit se. Někdo cestuje do Prahy za unikátním zážitkem více jak tři dny, my ho máme na dosah ruky. Přijďte ho zažít na vlastní kůži. Čeká vás hudba, tanec, party, umění, kultura a hlavně nezaměnitelná zábava. Uvidíme se 8.–10. března 2019 v Praze na The Legits Blast Festivalu Winter Edition.

Do doby, než se setkáme, načerpejte atmosféru z předcházejícího ročníku: https://www.youtube.com/watch?v=q9JBHFWK3jY

ce informací a vstupenky najdete na www.tlb.sk

Foto: archiv festivalu
Jana Kalinová

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..