MISS TANEČNÍ má jméno SABRINA

V Brně se tradičně plesalo a byla vyhlášena již čtvrtá vítězka MISS TANEČNÍ. Kdo získal nejcennější korunku a kdo další ceny a ocenění?

Sobotní večer 9. února 2019 patřil v brněnském Bobycentru – v rámci „Tradičního plesu“ (tentokrát pod hlavičkou 90´s edition) – finále již čtvrtého ročníku Miss taneční. Je to soutěž, ve které se, jak říká její organizátor Martin Bárány, snoubí krása s tancem. Již tradičně se o titul utkalo deset finalistek z různých tanečních škol a organizací po celé republice. Účastnice finále musely, nejen porotě, ale  zejména divákům, dokázat, že jsou nejen krásné, avšak zejména též všestranně talentované.

Vlastnímu finálovému večeru předcházelo castingové kolo, ze kterého postoupily formou hlasování na internetu dívky s největším počtem hlasů do semifinále. To probíhalo počátkem roku 2019 „za zavřenými dveřmi“ v Brně. Z něho pak vzešla finálová desítka.

Účastnice finálového večera se před odbornou porotou a návštěvníky plesu předvedly ve čtyřech soutěžních disciplínách. Samozřejmě, nechyběla ani tolik oblíbená promenáda v luxusním prádle. Naším cílem bylo uspořádat soutěž, ve které by nerozhodovaly váha a míry, ale především sympatie a talent,“ vysvětluje ředitelka soutěže Dominika Prchalová.

Aktérky boje o korunku Miss taneční“ musely prokázat talent také ve volné taneční disciplíně. A že se bylo na co dívat. Od latinskoamerických tanců, přes balet, až po hip hop, street dance, gymnastiku popřípadě aerobic. Finálový večer završila tradiční velkolepá promenáda finalistek ve večerních róbách, tentokrát ze slavkovského salonu „Svatební ráj“.

V odborné porotě zasedla mimo jiné, vedle prezidentky soutěže Dominiky Prchalové, majitelka společnosti SimiSecret Simona Šaurová, tanečník mezinárodní třídy František Dařena, vítězka Miss taneční 2016 a další osobnosti.

Ve dvou tanečních prostorách „Tradičního plesu“ se během večera, kterým provázela dvojice moderátorů Evica Šedová a Aleš Zbořil, vystřídala celá řada účinkujících. Účastníci si užili vystoupení skupiny Lunetic, showmistrů České republiky v latinskoamerických tancích. Tradičním zpestřením bylo také operní vystoupení či latino animace a nechyběla ani tolik oblíbená tombola. Perfektní organizace, vše klaplo, mělo to spád, musím říct, že po organizační stránce jedna z nejzdařilejších akcí, na kterých jsme se prezentovali vůbec,“ uvedl jeden ze sponzorů. soutěže.

Titul Miss taneční 2019 si odnesla sedmnáctiletá Sabrina Múčková z Veselí nad Moravou. Ta si získala nejen diváky, ale i bezmála celou porotu, uměleckou gymnastikou i sympatickým úsměvem. Mezi desítkou závěrečných finalistek (ve věkovém rozmezí mezi patnácti až pětadvaceti lety) se na „stříbrné pozici“ umístila teprve patnáctiletá nadějná baletka Anna Marie Mařáková. Pomyslný „bronz“ pak patří dvaadvacetileté Amálii Foltýnové, pro změnu z Uherského Hradiště. Letos bylo premiérové udílení titulu Miss SimiSecret Silueta. Do análů soutěže se zapíše jako jeho úvodní nositelka devatenáctiletá Natálie Kočendová z Karviné.

Jako vždy přinesl verdikt poroty slzičky. Někde štěstí a jinde smutku.

Je tedy za námi další úspěšný ročník „Miss taneční“. A pomalu se chystá další. Již jubilejní pátý. Věříme, že bude opět něčím jedinečný.

Foto: Miss taneční – Tomáš Svoboda

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..