Den flamenka

Flamenko rozproudí Prahu, Olomouc i České Budějovice

Začíná festival Den flamenka, tanec, zpěv a hudba rozproudí Prahu, Olomouc i České Budějovice 

Temperamentní a energické flamenco ze slunné Andalusie v podání předních španělských umělců nabídne již tento týden festival Den flamenka neboli Día del Flamenco. Každoroční oslava Mezinárodního dne flamenka zve od 24. do 28. listopadu v Praze, Olomouci i Českých Budějovicích na vystoupení předních španělských tanečníků Ivana Vargase, Virginii Delgado nebo uznávaného flamenkového zpěváka Andrése de Jereze i nabitý koncertní program k poctě věhlasného kytaristy Paca de Lucía.

Festival otevře ve středu 24. listopadu v olomouckém Divadle na cucky koncert vynikajícího zpěváka Andrése de Jerez, jednoho ze zapálených ochránců pravého flamenkového zpěvu, z jehož strhujícího projevu, plného nejčistších emocí, se bude těšit o den později 25. listopadu i pražské publikum v Českém muzeu hudby.  V Divadle U Hasičů proběhnou další pražská taneční představení. Já osobně je název programu, kterým se 26. listopadu se se svými hudebníky představí vynikající flamenkový tanečník Ivan Vargas, jenž fanoušky zavede do rodné Granady. Ve svém představení akcentuje současný koncept flamenka, ale nezapomíná při tom na kořeny a historii flamenka tradičního. 27. listopadu nabídne festival ve stejném sále nejprve exhibiční choreografie tanečních akademií a poté premiéru představení Zahrada souboru madridské tanečnice Virginie Delgado, která momentálně žije v Praze. V Jihočeském divadle v Českých Budějovicích 28. listopadu uzavře festival Den flamenka koncert k poctě legendárního kytaristy Paca De Lucía, v němž se jako hosté našeho nejlepšího flamenkového kytaristy Morenito de Triany představí jak Ivan Vargas, tak Andrés de Jerez. Den flamenka tak opět připomene, že flamenko dokáže vnést radost do duše a rozproudit krev v těle každého vnímavého posluchače.

 Předprodej vstupenek a podrobné informace o festivalu jsou k dispozici na www.denflamenka.cz. S ohledem na aktuální situaci v letošním roce proběhnou pouze koncerty a představení v pěti hlavních večerech bez doprovodného programu.

Záštitu festivalu udělil velvyslanec Španělska Angel Lossada Torres Quevedo

 

Hlavní partner:

Ministerstvo kultury ČR

Silvie Marková

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..