Opět jde z kola ven velmi vydařený tanec

Šestý večer ve StarDance 2021

Šestý večer započal opět   covidovým překvapením. V porotě tentokrát chyběl Zdeněk Chlopčík, nemoc si vybrala  právě jeho a nahrazen byl Václavem Kunešem, který již porotoval v deváté řadě.

Marek Eben: „Nedávejte příliš vysoké známky, nebo se Zdeňkovi přitíží!“

Tančil se waltz, samba a slowfox. Tento večer neměl žádné zadání, páry se mohly věnovat tanci. Tanečníci všeobecně považují slowfox a sambu za obtížné tanci. Co tedy na to naši soutěžící?

Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík

Farářka Martina  zahájila první tanec. Tentokrát se opět zdála velice ztuhlá, nejistá, jakoby se vůbec necítila dobře. Ostatně tato ztuhlost byla vidět i během posledního tance, kdy páry zatančily ve skupinkách. Vedle uvolněných tanečníků působila Martina, jakoby tam vůbec nepatřila a octla se tam spíše omylem.  Richard Genzer trošku nelichotivě řekl: Martino, Vy rostete jako bambus. Samozřejmě myslel její výkony, ale Martině se ve tváři zračil poměrně smíšený výraz.  Tatianě Drexler se nelíbila práce chodidel a pohyb do prostoru. Zase ty nohy!  Janu Tománkovi neušla strnulost a Václavovi Kunešovi také neseděly nohy. (26 bodů)

Tomáš Verner a Kristýna Coufalová

Talentovaný Tomáš pochopitelně zvládl slowfox velmi dobře. Sem tam nějaká technická chybička, ale to se přece dá odpustit. Ovšem ne tak porota. Tatiana Drexler  ocenila kontakt v páru a tanec pochválila, ale Jan Tománek kritizoval vystrčený zadek. Na druhou stranu řekl, že je Tomáš odvážný mladý muž a odpouští mu to. Však také dal desítku!!! Jenže studenou sprchou pro všechny byl verdikt Václava Kuneše, který dal jen 7!

V sále to zašumělo. Václav nehodnotil a Tereza Kostková sama podotkla, že toto by si nechala vysvětlit!  A Marek Eben se neubránil slovům, že se tanečníci mohou těšit, až se vrátí kat Zdeněk. Ten je ještě hodný.  (35 bodů)

Jan Cina a Adriana Mašková

Rychlá samba je pro hubeňoučkého Jana Cinu  jako stvořená.  Tentokrát si dal pozor na rytmus a hned bylo hodnocení lepší. Richardovi Genzerovi se líbila práce pánví a Václav Kuneš pronesl, že Honza je prostě živel.  (34 bodů)

Tereza Černochová a Dominik Vodička

Tereza předvedla rytmicky správný slowfox, a jak víme, je to těžký tanec a porota byla opět nadšená. Inu, Tereza umí. Jan Tománek byl nadšený, výkon označil za úžasný a skvělý. Václav Kuneš dokonce prohlásil, že Tereza zpívá pohybem. Ale neušlo mu, že v sólo tanci je nejistá. Na rozdíl od Jana Tománka, který dal 10 bodů, Václav Kuneš dal jen 8! To by snad neudělal ani kat Zdeněk. (36 bodů)

Andrea Sestini Hlaváčková a Jakub Necpál

Andrea předvedla velice  zdařilý tanec, pro sambu byla náležitě učesaná a Tereza Kostková ji označila jako „Bardotku“.  Michal  Necpál ještě stále marodí, a tak Andrea už vcelku lehce zvládá střídání tanečníků z rodiny Necpálů. Z tance sršela energie, radost, úsměv. Andrea je zvyklá vydat mnoho energie a bylo to znát. Richard Genzer ocenil ženskost a půvab.  Václav Kuneš pochválil, prý je to čím dál lepší. Pro Jana Tománka byla Andrea krásná panenka s čertem v těle. Tentokrát zase Václav Kuneš dal nejvyšší známku. Člověka napadá, že snad chtěl být celý večer opozicí pro zbytek poroty. (33 bodů).

Mirai Navrátil a Lenka Nora Návorková

Velmi dobrý výkon! Rytmika výborná, ale u hudebníka to spíše očekáváme. Mirai se snažil být i rovný v zádech, Tatianě pro radost. Richard Genzer radostně ohodnotil, že se Mirai hodně zlepšil, tedy  jeho slovy – „hodně přidal“. Atˇ už se Mirai snažil být rovný sebevíc, Tatiana suše konstatovala, že si už na Miraiův rám zvykla, ale hrbatý je pořád. I  Jan Tománek se přidal, že rám by bylo dobré zlepšit. Václav Kuneš se nijak výrazně nevyjádřil, prý se Mirai lepší. (31 bodů)

Souboj týmů: charleston – Golden Nugget

Pro pobavení diváků byl výbornou tečkou na konci pořadu. Marek Zelinka, coby cirkusák, se pod tanec výrazně podepsal. Porota měla problém tanec ohodnotit. Nejsou přesně daná pravidla, takže co s tím? Zbývá jedině subjektivní dojem.  Mluvčím za porotu byla Tatiana: „Nerozumím charlestonu vůbec.  Ale dohodli jsme se dát bod druhému týmu.“ (Jaksi subjektivní dojem vyvolal lepší, možná to bylo celkovou uvolněností týmu). Týmy mezi sebou byly taky vstřícné: První tým: „Přejeme Vám bod“. Druhý tým: „Když jste tak velkorysí, odpouštíme Vám všechny chyby, které jste tam udělali.“

Rozhodnutí:

Divácké hlasování poslalo z kola ven Andreu Sestini Hlaváčkovou a Jakuba Necpála. Jakubovi bylo spíše líto, že nepostoupil, protože jeho bratr tím pádem skončil. Andrea se chtěla probojovat do charitativního kola (příští týden se tančí pro vozíčkáře, tedy ne s vozíčkáři, snad kvůli bezpečnostním rizikům), Andrea tedy končí těsně před, ale líto jí to nebylo. „Rodina Necpálů si se mnou zatančila 3 na 3, pravila s úsměvem krásná „Bardotka“. Jak řekl Marek Eben: „Přijdeme o standardní úsměv“.

Foto: Archiv České televize

Eva Smolíková

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..