13. ročník festivalu Nultý bod bude letos mezinárodní

Umění a emoce v divadelních prostorách i netradičních lokalitách

Festival Nultý bod 2021 – umění a emoce naživo

13. ročník mezinárodního festivalu Nultý bod proběhne již od 10. do 15. července 2021 v divadelních prostorách i na netradičních lokalitách

Letošní ročník festivalu zahájí svůj program pohybovou instalací dánský kolektiv dadadans. Jejich projekt Circus Loneliness bude pocitovou procházkou v utajených zákoutích přízemí Studia ALTA v Invalidovně.

Festivalový program bude probíhat také v partnerském prostoru, Divadle X10. V naší společné koprodukci se vrátí do fyzického prostoru událost vytvořená s berlínským cyklem Montag Modus. Sdílené prostředí Y Events: The Ecology of Attention nabídne prostor, ve kterém ještě stále můžeme být křehcí a zranitelní.

Ukrytá panelová cesta Rohanského nábřeží se stane dějištěm site specific verze představení Alice Minar: EXPLOSION, tanečního kousku pro čtyři performery.

Francouzsko německá performerka Pauline Payen uchopí moment truchlení a vyzve ke znovunalezení vysněné budoucnosti ve svém novém projektu iniciovaném kurátorem Petrem Dlouhým, Grieving for Post-Pandemic Future(s). Tato kolektivní mediačně situační performance proběhne ve východní zahradě Invalidovny.

Třešničkou v programu letošního ročníku festivalu je skupina L’insolite Mecanique se svým projektem Je brasse de l’air (“Vířím vzduch”), který se odehraje celkem 6x opět v prostorách Divadla X10. Představení je procházkou autorky Magali Rousseau a diváků v nekonečném vesmíru osídleném stroji, které střídavě vstupují do světla a ožívají.
Kromě Divadla X10 se další objekty Magali Rousseau ocitnou také na výstavě “V akváriu jsou ptáci” ve Studiu ALTA, kde budou k vidění a rozpohybování od 13. do 25.července.

Na úplný konec festivalu Nultý bod se představí hudební produkční platforma a mikrolabel Antimother se svým OC/DC Cabretem, který je jakýmsi showcasem spřízněných projektů a producentů a zároveň křtem dvou nových kazet.

Program festivalu proběhne zcela zdarma. Kompletní program najdete na stránkách www.nultybod.cz.

Nultý bod 10. – 15. 7. 2021
Vstupenky: Goout
Facebook: fb.com/nultybod
Zora Nečásková Hubková
pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..