Přihlas se na Open Call:

Mezinárodní projekt EYE. net 2 – první setkání účastníků od patnácti do pětadvaceti let

Je ti 15 až 25 let a máš zájem o divadlo a společenská témata? Není nutné mít předchozí hereckou zkušenost. Podmínkou je zájem o společenské problémy, chuť pracovat autorsky, v kolektivu a otevřenost učit se novým věcem.

PŘIHLAS SE ZDE – A VYPLŇ motivační dopis/přihlášku: https://forms.gle/SUuM4aDnZt5nUGo79.

PRVNÍ TVŮRČÍ SETKÁNÍ účastníků a tvůrců EYE.net2 se koná 27. a 28. února 2021 ve zkušebně v pražském Divadle v Dlouhé (nebo bude upřesněno). Když to bude jen trochu možné, sejdeme se živě. Pokud by to nešlo, zorganizujeme jinou (virtuální) formu setkání.

Klub mladých diváků se účastní mezinárodního projektu EYE. net 2 a otevírá možnost zapojit mladé lidi do jeho příprav i jako performery. Součástí je hrazená účast na zahraničních festivalech (8 v průběhu 2 let). Zároveň budeme pořádat jeden z festivalů v Praze (v roce 2022). Není nutné mít předchozí hereckou zkušenost. Podmínkou je zájem o společenské problémy, chuť pracovat autorsky, v kolektivu a otevřenost učit se novým věcem.

Projekt probíhá ve spolupráci s divadelním ateliérem, který vedou MgA. Zuzana Burianová a Mgr. et MgA. Barbora Šupová na Gymnáziu PORG Libeň. Obě umělkyně a lektorky mimo jiné tvoří v divadelním spolku „CO ČUMIŠ“, v němž od roku 2016 kontinuálně působí v Praze na poli dokumentárního a sociálního divadla.

V případě zájmu studentka/student (15 až 25 let) vyplní motivační dopis/přihlášku výše. Nejpozději 8. února 2020.

Účastníci se budou během dvou let pravidelně setkávat v ateliéru nebo v divadelní zkušebně. Předpokládáme jejich obměnu. Není povinnost se účastnit všech zahraničních výjezdů, tam se mladí tvůrci vystřídají. Místa konání festivalů jsou: Itálie (Sansepolcro), Srbsko (Novi Sad), Slovinsko (Maribor, Ptuj), Řecko (Atény), Francie (Clermont Ferrand, Toulouse), Německo (Berlín), Litva (Kauna), Česko (Praha).

První výjezd je v plánu v říjnu 2021 (harmonogram je zatím v pracovní verzi vzhledem k proměnlivým okolnostem epidemie koronaviru –  covid-19).

Pravidelná setkání proběhnou od 2. pololetí školního roku 2020/2021. Představení bude mít délku 30 až 50 minut, vždy následuje moderovaná diskuze. Znalost angličtiny alespoň na neformální komunikační úrovni je potřeba.

Hlavní pořadatel projektu je Fondacija Novi Sad 2021 – evropskaprestonica kulture, web: https://novisad2021.rs/en/. Projekt je podpořený z programu EU Evropa pro občany.

FB událost zde:

https://www.facebook.com/events/1046835089163618/

(Image credit: Netflix)

Sdílet

Kontakt: Barbora Mitošinková, Klub mladých diváků,

Telefon: 603 946 716,

E-mail: barbora@klubmladychdivaku.cz

 

IDU

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..