Rezidence od programu ART IN RES – open call

Tato výzva je určena pro umělce z oblastí tance, nového cirkusu a performance, ale i pro rezidenční místa. A probíhá od 1. února do konce roku 2021. Vše je podporováno Norskými fondy.

Program ART-IN-RES otevírá první ročník podpory rezidenčních pobytů, který je určen oběma stranám – umělcům i rezidenčním prostorům. ART-IN-RES se zaměřuje na podporu kreativního procesu a vzniku nových projektů v oblasti současného divadla, tance, nového cirkusu a performance. Do programu se mohou hlásit umělci dlouhodobě působící v ČR.

Výzva se týká kalendářního období od 1. února do konce roku 2021. A je určena pro projekty s maximálním třítýdenním pobytem ve smluvené hostitelské instituci. Během roku 2021 budou podpořeny dva individuální a jeden skupinový projekt.

Finanční podpora je určena pro umělce i rezidenční prostor:

2 x individuální rezidence pro 1–2 umělce: jednorázová absolutní celková podpora 20 tisíc Kč pro umělce a 15 tisíc Kč pro hostující rezidenční místo

1x skupinová rezidence pro 3 a více umělců: jednorázová celková podpora pro umělce 70 tisíc Kč a 30 tisíc Kč pro rezidenční místo

Formulář k přihlášení se do programu naleznete ZDE.

Výběr doporučených rezidenčních míst najdete na novém portálu: www.artinres.cz.

Nový webový portál vznikl díky podpoře Norských fondů 2014–2021.

V této souvislosti bychom vás rádi informovali o česko-norském rezidenčním programu, který bude probíhat v roce 2021 a 2022. Tento program podpoří celkem 4 rezidence – 2 v ČR a v 2 Norsku. Výzvy k rezidencím budou zveřejněny začátkem roku 2021. Rezidenční program je podpořen z Norských fondů 2014–2021.

Sdílet

Kontakty: Magdalena Špačková, magdalenaspackova@novasit.cz

Nová síť, www.novasit.cz

IDU

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..