Festival „TANEC PRAHA 2020“ nabírá „Druhý dech“!

A ten „Druhý dech“ festivalu zavane do metropole už tento týden. █ A přinese BOD.Y! █ Bude v září Praha zářit? █

Hlavní program zahájí ve čtvrtek 24. září v 19.30 hodin projekt slovenského souboru BOD.Y. nesoucí název „ADRENA AXIS“. A bude uveden na Výstavišti v rámci festivalu „Praha září“.

Během posledního zářijového prodlouženého víkendu se diváci mohou přesunout do legendární čtvrti  v Praze 3. A zde se jim nabízí možnost nadýchnout umělecké a svobodomyslné atmosféry na „Plicích Žižkova“.

Druhý dech“ tohoto projektu, konajícího se ve spolupráci s Landscape festivalem, proběhne 27. a 28. září, vždy od 16.00 hodin. Jeho trasa povede od divadla PONEC po Vítkovské spojce na Kostnické náměstí a bude dlouhá přibližně tři kilometry. Akce navazuje na umělecký experiment, jenž se uskutečnil v červnu. A uvede bohatý program umělců různých žánrů od tance přes nový cirkus, pohybové divadlo až po živou hudbu. Site-specific performance proběhnou mezi nápaditými instalacemi.

Hlavní program festivalu zakončí v sobotu 22. listopadu v 16.00 hodin v divadle Archa projekt maďarského týmu Tamara Zsófia Vadas / Ábris Gryllus / Márton Emil Tóth: „Nibiru III. – LOUD RING“. Představení se koná ve spolupráci s mezinárodním festivalem dokumentárního divadla „Akcent“ a je určeno pro celé rodiny. 

Profesorka Mirka Eliášová

Kromě hlavního programu nabízí TANEC PRAHA – „Druhý dech“ také zajímavé doprovodné projekty. Třeba dílny Mirky Eliášové pro děti i rodiče pod názvem „Škatulení“ už v úterý a ve středu 22. a 23. září na Výstavišti. Více informací naleznete na www.tanecpraha.cz.   

Kateřina Kavalírová

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..