10. KoresponDance startuje!

Bohatý program, netradiční prostory

První, pražská zastávka 10. ročníku festivalu je z dveřmi a její přípravy vrcholí!
A co všechno pro vás chystáme? Jubilejní edice láká na bohatý program s mezinárodní účastí, zasazený do netradičních prostor, v němž si přijde na své úplně každý.

Startujeme už 28. června!

Andrea Salustri

V Praze se setkáme v úterý 28. června v industriálním prostředí PRAKAB Pražské kabelovny, v průmyslové čtvrti Hostivař, kde se za plného provozu odehraje první z letošních komunitních projektů. Ten dá vzniknout originální choreografii pracovníků továrny ve spolupráci s česko-švýcarskou novocirkusovou skupinou Cie Pieds Perchés a dalšími českými a zahraničními umělci, v režii švýcarské umělkyně a akrobatky Stéphanie N’Duhirahe. Program dále naváže impozantním pohybovým uměním s polystyrénovými objekty italského umělce Andrey Salustri a novým cirkusem plným zábavy, rytmu a pohybu pánského mezinárodního tandemu Hippana Maleta.
Nedílnou součástí pražského dne bude již tradiční KoresponDance Battle, taneční soutěž všech možných stylů s mladým charismatickým breakdancerem Kristiánem Mensou, která 10. ročník festivalu odstartuje. Jak již znáte náš festival, celý den se ponese v přátelské atmosféře a o nevšední zážitky nebude nouze! Chybět nebude ani nápadité občerstvení do parného dne! Vstup na pražský festival je volný.

Předprodej vstupenek na hlavní část festivalu
ve Žďáru je zahájen!

Hlavní část programu se již tradičně odehraje ve Žďáru nad Sázavou, v prostorách zámku a v přilehlém okolí. Mezi headlinery se patří na prvním místě zmínit francouzského tanečníka a choreografa Josefa Nadje, jenž přiveze projekt OMMA s africkými tanečníky, australského performera Jamese Batchelora, který zrealizuje jeden z hlavních komunitních projektů v továrně TOKOZ, izraelská choreografka a performerka Galit Liss na témže místě zas nechá vyprávět příběhy žen ve zralém věku.
Finská choreografka Maria Nurmela zatančí svůj abstraktně intimní spektákl, trojice českých performerek PocketArt se ve své scénografii zamyslí nad naším vztahem k přírodě a životnímu prostředí. Uskupení Bollwerk s unikátní site-specific trilogií vystoupí přímo ve vodě, Cirque Inextrémiste vtáhnou do hry samotné publikum
a vytvoří tak poutavou i napínavou podívanou. Duet performerky Markéty Stránské a tanečníka a choreografa Jeana Gaudina zas přivede na scénu dva lidi chycené v trojúhelníku prázdnoty, strachu a opuštěnosti. Prostor dostane také stepařské umění holandské stepařky Marie Nije.
Do Žďáru zavítají i Andrea Salustri Hippana Maleta, kteří se již dříve představí na pražské edici. Součástí programu budou rovněž Benefiční koncert pro mír, výstava fotografiífilmové projekce či taneční projekt v ulicích města, ale také workshopy pro dospělé i děti.
Více o programu se dozvíte na webu festivalu v sekci Program a Doprovodný program, podrobnosti o vstupném získáte v sekci Vstupenky.

Nadýchněte atmosféru 10. festivalu KoresponDance prostřednictvím traileru.

Korespondance, Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..