Za dveřmi

Pražský festival pouličního divadla – 14. ročník

13.- 19.7. 2022!

Cirkusové stroje, akrobaty v oblacích i zářící květiny neskutečných rozměrů, to vše potkáte na letošním ročníku festivalu pouličního divadla Za dveřmi! 

V horkém létě vnese festival Za dveřmi čerstvý vzduch do hlavního města! Každý den od 13. do 19. července vás osvěží výkony českých i zahraničních umělců, které spojuje láska k pouličnímu divadlu. Vstup na festival je zdarma 

Akrobaté, žongléři, tanečníci a hudebníci oživí prostor před Průmyslovým palácem na Výstavišti i centrum metropole. Vystřídají se velkolepé show i intimní představení, nová zpracování známých pohádek i příběhy ryze aktuální. Nebude chybět hudební program, divadelní průvod velkých loutek a interaktivní světelná instalace Fénixova zahrada, která na jaře zdobila český pavilon Na světové výstavě EXPO v Dubaji.

Pro festival Za dveřmi každoročně vznikají nové projekty, které prozkoumávají možnosti pouličního divadla.

Ve spolupráci s kreativními lidmi z různých oborů vymýšlíme unikátní instalace, ve kterých se snoubí divadelní a výtvarné umění s nejmodernějšími technologiemi. “ říká producent festivalu Jakub Vedral. Program obsahuje představení pro celou rodinu, která nadchnou i náročného diváka.

Francouzský akrobatický kolektiv Vous Revoir nabídne svěží pohled na vzdušnou akrobacii. Na šlapadlo s langošem v jedné ruce a s malinovkou v druhé vás přenese interaktivní divadlo Balaton 1982 s mezinárodním obsazením. Žonglérské duo Bratři v tricku představí nejnovější kusy ze svého repertoáru.

Hru na tělo, basu, hlas a hadry pro děti i rodiče předvede Spielraum Kollektiv. Nebude chybět akrobatický Holektiv, ohnivá show v podání ohnivého lunaparku MansterVille & skupiny Blackout Paradox, na Expedici k domovu vyrazíme s Moetivi Karavan.

Letošní program nabídne více než 40 představení, workshopů a hudebních vystoupení, která se odehrají na Výstavišti v Holešovicích a na Staroměstském a Mariánském náměstí. Nebude chybět ani divadelní průvod centrem Prahy.

Festival pouličního divadla Za dveřmi zahájí komponované vystoupení K nebi, vrcholící vertikálním tancem na Staroměstské radnici.

Hudební program bude rozmanitý, postarají se o něj DJ Floex s robotem Josefem, zpěvák Thom Artway a kapely Celeste & Charles a Toot Ansamble.

Více informací najdete na www.zadvermi.cz

Linda Lomozová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..