THROUGH GLASS získal cenu na festivalu v Los Angeles!

Taneční film souboru 420PEOPLE si odnesl cenu festivalu „Pick Of The Fest“ 2021

Taneční film THROUGH GLASS se dostal do oficiální soutěže festivalu krátkých filmů v Los Angeles a odnesl si cenu festivalu „Pick Of The Fest“ 2021! „Máme velkou radost, protože tohle nikdo z nás nečekal, a je neskutečné, že díky filmu, který vznikl v pandemické době, můžeme prezentovat Českou republiku v zahraničí tímto způsobem. To je ta největší výhra,“ říká Václav Kuneš, umělecký ředitel souboru 420PEOPLE.

THROUGH GLASS: za zrcadlo k vlastní realitě

THROUGH GLASS vznikl v režii Marka Partyše a v choreografii Sylvy Šafkové. Věnuje se spojení současného tance a vizuálního příběhu, který popisuje obraz pokřivené reality. „Avšak podržíte-li ji proti zrcadlu, půjdou písmena opět správným směrem. Through Glass tak může být zároveň vnímáno jako určitá reminiscence na knihu Za zrcadlem, a co tam Alenka našla, i na druhou knihu Lewise Carrola o dobrodružstvích Alenky v pohádkových světech. Film nevypráví příběh o světě za zrcadlem, ale o světě, kde současný tanec dokáže vytvořit novou realitu, která pohádkové světy připomíná,” vysvětluje Václav Kuneš, který ve filmu hraje i tančí spolu se svými kolegyněmi Simonou Machovičovou a Francescou Amante.

Víte, že…

420PEOPLE je soubor současného tance, který patří už 13 let k tomu nejlepšímu, co česká taneční scéna nabízí. Založili ho Václav Kuneš a Nataša Novotná po návratu z jednoho z nejprestižnějších světových souborů tanečního divadla – Nederlands Dans Theater Jiřího Kyliána. Společná vize vybudovat v Praze svůj vlastní soubor současného tance dala vzniknout značce 420PEOPLE, která v sobě má vepsanou českou telefonní předvolbu a v současné době působí na české i mezinárodní divadelní a taneční scéně. Soubor 420PEOPLE je spojením moderní interpretační úrovně, profesionality, výjimečné originality, promyšlené hravosti a odvahy. Ve svém studiu Maiselovka v centru Prahy pořádá také pohybové workshopy a lekce pro veřejnost.

Více www.420PEOPLE.org

 

Zuzana Rybářová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..