Diváci letos zabydlí s Divadlem Continuo POKOJE

25. mezinárodní divadelní site specific projekt

Každoroční mezinárodní divadelní site specific projekt, který Divadlo Continuo pořádá již od roku 1997, se letos uskuteční již po pětadvacáté a bude se konat přímo na Švestkovém Dvoře v Malovicích, sídle souboru. Každý večer od 27. července do 1. srpna vždy od 21 hodin zabydlí herci společně s diváky POKOJE pod širým nebem

V pondělí, 5. července, začaly přípravy mezinárodního divadelního site specific projektu Divadla Continuo. Každoročně se do Malovic, kde divadlo sídlí, sjíždějí tanečníci, divadelníci, výtvarníci a muzikanti z celého světa, aby po dobu 3 týdnů pracovali na inscenaci, kterou pak mají diváci možnost zhlédnout po omezený počet večerů v některé specifické lokaci Jihočeského kraje. I letos soubor pozval k účasti na projektu deset mladých umělců, studentů uměleckých škol a začínající profesionály z celé Evropy, aby společně se členy Divadla Continuo vytvořili projekt POKOJE.

„Pořádáme každoroční mezinárodní projekt již po pětadvacáté a rádi bychom to oslavili na naší domácí půdě v Malovicích. Zveme diváky, aby s námi zabydleli pokoje, které vzniknou ve venkovních prostorách Švestkového Dvora“, vysvětluje režisér inscenace a umělecký vedoucí souboru Pavel Štourač. „Diváci navštíví v libovolném pořadí malé i větší, vzájemně propojené divadelní scény a budou v nich moci strávit libovolně dlouhý čas“, poodhaluje dále koncept představení.

Podle tvůrců je letošní projekt POKOJE divadelní metaforou, jež vše obrací naruby a skrze níž soubor spolu s účastníky reflektuje současnou situaci. Do exteriéru a veřejné samoty pod širým nebem přináší intimní zpovědi, příběhy a situace normálně ukryté za zdmi našich soukromých prostorů.

Jak je již v projektech Divadla Continuo obvyklé, i v této inscenaci se snoubí jazyk expresivního fyzického divadla s nezaměnitelnou výtvarnou poezií a živou hudební kompozicí.

Diváci mohou představení zhlédnout každý večer od 27. června do 1. srpna vždy od 21 hodin

Divadlo Continuo je mezinárodní divadelní soubor založený v roce 1992. Práci Divadla Continuo je prakticky nemožné žánrově zařadit. Ve svých projektech propojuje pohyb, tanec a fyzické herectví s postupy loutkového divadla, živou hudbou a výraznou výtvarnou stylizací. Toto vše pak vytváří nezaměnitelnou poetiku jednotlivých inscenací.

Mezinárodní divadelní site specific projekty pořádá Continuo každoročně již od roku 1997, vždy ve vybrané nedivadelní lokalitě jihočeského kraje. Během více než dvaceti let vypracovali členové divadla soubor originálních tvůrčích divadelních postupů a principů, se kterými jednotlivé projekty vytváří.

Pokoje / Rooms

27.7. – 1.8. 2021 / 21:00

Malovice, Švestkový Dvůr

Předprodej vstupenek v síti GoOut nebo také na místě hodinu před začátkem představení do vyprodání kapacity.

Projekt se koná v otevřeném prostoru a budou při něm dodržena veškerá hygienická opatření.

Ceny vstupenek:

Předprodej 350,- / zlevněné 250,- (senioři, studenti, ZTP)

na místě: 390,- / zlevněné 290,- (senioři, studenti, ZTP)

Zuzana Bednarčiková

pro Taneční magazín 

Projekt vzniká za podpory Ministerstva kultury České republiky, Jihočeského kraje, Státního fondu kultury a Nadace život umělce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..