Divadelní festival Týden kultury na Valašsku letos bude

Po covidové pauze se festival uskuteční! Skvělá zpráva!

Po roční „covidové“ pauze se 19. – 25. 8. opět uskuteční charitativní divadelní festival Týden kultury na Valašsku. Cirkusové šapitó, v němž se odehraje celkem 11 představení, vyroste tradičně na louce pod Spa hotelem Lanterna ve Velkých Karlovicích. Diváci se mohou těšit například na Jaroslava Duška, Annu Polívkovou, Karla Heřmánka a řadu dalších vynikajících herců. Výtěžek z akce věnuje pořádající Resort Valachy opět na dobročinné účely.

„Náš tradiční divadelní festival se uskuteční po roční přestávce, způsobené covidovou situací. Dlouho nebylo jisté, jestli ho nebudeme muset oželet i letos, proto máme radost, že okolnosti jeho konání nakonec umožnily. Festival se totiž stal během krátké doby oblíbenou tečkou za prázdninami a příjemnou tradicí, jejíž výtěžek navíc pomáhá potřebným,“ uvedl generální ředitel pořádajícího Resortu Valachy Tomáš Blabla s tím, že v minulých čtyřech ročnících, kdy se odehrálo 41 divadelních představení, která navštívilo celkem 15 500 diváků, se podařilo na dobročinné účely shromáždit celkem 755 000 Kč.

Hvězdné obsazení

Letošní 5. ročník divadelního festivalu zahájí ve čtvrtek 19. srpna legendární Divadlo Bez zábradlí s představením „Jistě, pane premiére“ s hvězdným hereckým obsazením v čele s Karlem Heřmánkem. V dalších dnech se mohou diváci těšit například na Divadlo Bolka Polívky, Divadlo Ungelt, Divadelní spolek Frída a řadu dalších souborů z celé republiky. Připravena jsou také dvě představení pro děti.

Zlatým hřebem pak budou tři vystoupení Jaroslava Duška (23., 24. a 25. 8.), který se na festival vrací každý rok a mívá pravidelně vyprodáno. Tradiční Čtyři dohody a Pátou dohodu letos doplní další Duškovo představení Malá Vizita.

K pohodě všech účastníků přispěje párty zóna s bistro občerstvením a posezením pod širým nebem, která vznikne kolem cirkusového šapitó.

Tip: Když spojíte návštěvu festivalu s ubytováním ve Spa hotelu Lanterna, obdržíte 1 vstupenku na 1 noc a 1 pokoj zdarma.

Program Týdne kultury na Valašsku

19.8. Divadlo Bez zábradlí: Jistě, pane premiére

20.8. Divadlo Bolka Polívky: Proslov

21.8. Divadlo NAVĚTVI – KnihoMOLI (pro děti)

21.8. Divadlo Artur: Kdo se bojí postele?

21.8. Divadlo Ungelt: Vejšlap

22.8. Divadlo loutek Ostrava: Jak šlo vejce na vandr (pro děti)

22.8. Divadelní spolek Frída: Rapper

22.8. Divadlo Verze: Šťastný vyvolený

23.8. Jaroslav Dušek: Čtyři dohody

24.8. Jaroslav Dušek: Pátá dohoda

25.8. Jaroslav Dušek: Malá Vizita

 


Martina K a d l e c o v á

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..