Maiselovka těsně před dokončením

Podpořte tanečníky 420PEOPLE, aby mohli otevřít své studio

Maiselovka, tak se jmenuje místo v samém centru Prahy, které v době koronavirové epidemie přebudovali členové souboru současného tance 420PEOPLE na taneční studio. Brzy tady chtějí zkoušet, ale také pořádat jednorázové i pravidelné workshopy a pohybové lekce pro veřejnost. Aby ale mohli tenhle krásný prostor dotáhnout do finální podoby, potřebují ještě trochu pomoct. Podpořte je v kampani na Hithitu!

Když se před 14 lety dva tanečníci a přátelé – Václav Kuneš a Nataša Novotná – vrátili z působení v prestižním světovém souboru Nederlands Dans Theater Jiřího Kyliána, byli plni euforie a rozhodli se v Praze vybudovat vlastní soubor současného tance. Tak vznikl 420PEOPLE, taneční soubor, který je spojením moderní interpretační úrovně, profesionality, výjimečné originality, promyšlené hravosti i odvahy a v současné době působí na české i mezinárodní divadelní a taneční scéně.

A dnes jsou tanečníci 420PEOPLE blízko splnění svého dalšího velkého snu – těsně před otevřením vlastního studia, které pojmenovali po lokalitě, v níž se v samém centru Prahy nachází – Maiselovka. „Abychom ale dokázali dotáhnout studio do finální podoby, potřebujeme trochu pomoct. Doposud jsme byli z velké části závislí na příjmech z tržeb z našich představení. Ty už ale více než rok nejsou. Divadla, kde jsme hráli a vyprodávali do posledních míst naše inscenace, jsou stále uzavřená. Místo truchlení jsme však tuhle zvláštní dobu využili k intenzivní přípravě studia. Potřebujeme dokončit už jen pár posledních, ale důležitých věcí, jako je měkká taneční podlaha, zázemí v šatnách, kvalitní ozvučení či osvětlení,” popisuje současnou situaci choreograf, tanečník a umělecký ředitel souboru 420PEOPLE Václav Kuneš s tím, že pomoct může každý, kdo soubor finančně podpoří v kampani na Hithitu.

Odměnou všem, kdo nás podpoří, bude náš nekonečný vděk, ale také krásné a hodnotné odměny v podobě kulturního zážitku, fyzického vyčerpání, pocitu výjimečnosti, anebo vás oblečeme od hlavy až k patě do nové kolekce, kterou pro nás připravuje návrhářka Josefina Bakošová,” uzavírá Václav Kuneš.

420PEOPLE a jeho nové studio Maiselovka můžete podpořit zde:
https://www.hithit.com/cs/project/9950/studio-maiselovka-tesne-pred-dokoncenim

Václav Kuneš

Foto: 420PEOPLE

Zuzana Rybářová

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..