„Sen o výstavě“ v NoDu!

Už tuto středu v sedm hodin večer. A těšte se na množství nejen výtvarných umělců, propojených pupeční šňůrou s touto galerií.

Vážení čtenáři TANEČNÍHO MAGAZÍNU a přátelé umění,

srdečně Vás zveme na komentovanou prohlídku projektu

Sen o výstavě“, který vznikl k 20. výročí působení Galerie NoD na české výtvarné scéně.

Výstavou provedou kurátoři a umělci, kteří stojí za barvitou historií jedné z nejdéle působících nezávislých galerií v pražské metropoli. Komentovaná prohlídka proběhne ve středu 13. 11. 2019 od 19.00. Své intervence osvětlí:

Jiří Ptáček


Tamara Moyzes


Milan Mikuláštík


Krištof Kintera


Pavel Kubesa


& hosté

Komentovaná prohlídka

výstavy Sen o výstavě“

Kdy: ve středu 13. 11. 2019 od 19.00

Galerie NoD

Dlouhá 33, Praha 1

26. října 2019 uběhlo 20 let od první výstavy realizované v dnešním Experimentálním prostoru NoD, kterou připravila skupina kreativních umělců působících okolo již zaběhnutého hudebního klubu ROXY. První, v jistém smyslu eponymní výstavou, byl kurátorský projekt Krištofa Kintery s názvem ,Vidiny´. S experimentální divadelní buňkou Jednotka rozvinuli ve vznikajícím (tehdy) ,Univerzálním prostoru NoD´ podhoubí pro typicky devadesátkový multikulturní hybrid, synergickou fúzi uměleckých forem divadla, výtvarného umění, performance a hudby. Duch doby crossoveru přál: překlenování, vrásnění, gumování a přepisování jednotlivých terénů kultury byly přirozenými symptomy setkání západní postmoderny a nedávno nabyté svobody se všemi jejich nástrahami.

Jan Urban

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..