Pozor! Změna názvu!! Nikoli však termínu!!!

Z METRONOME FESTIVALU se stává METRONOME PRAGUE! A již finišuje s přípravami na příští léto.

Během příprav pátého ročníku mohou zakladatelé Metronome festivalu David Gaydečka, Martin Voňka a Libor Winkler s radostí oznámit příchod dalších významných posil do přípravného týmu. Těmito posilami jsou Serge Borenstein, Jan Ludvík z Karlín Group a Serge Grimaux ze subjektu, který koupil Fórum Karlín.

Spojení sil s těmito odborníky nám pomůže zrealizovat vizi, kterou jsem měl spolu s Martinem, když jsme Metronome Festival budovali. Ve skutečnosti jde vlastně o začátek nové éry, a abychom význam tohoto nového začátku podtrhli, rozhodli jsme se událost přejmenovat na Metronome Prague. Půjde totiž o mnohem více než jen festival!“ prohlásil David Gaydečka.

Archivní snímek z minulého ročníku festivalu

Noví společníci nám pomohou představit publiku ty nejlepší mezinárodní umělce, dopřát účastníkům ještě komfortnější prostředí, neboť hodláme plochu na pražském Výstavišti, kde se událost uskuteční, ještě zvětšit, abychom naši společnou vizi posílili a urychlili její růst,“ dodává Martin Voňka.

V začátcích mé kariéry jsem měl štěstí, že jsem se stal členem skupiny lidí, kteří začali budovat Montreal International Jazz Festival, ze kterého se později stal, a do těchto dnů zůstává, největší jazzový festival na světě. Také Metronome festival se pořádá v hlavním městě a díky tomu mohu vidět celou řadu podobností mezi festivalem, který jsme odstartovali v roce 1979, a Metronome Prague. Skvělé místo pořádání, kterým je magická Praha, perfektní čas v roce a obrovský potenciál díky práci Martina, Davida a jejich týmu, tedy dramaturgyně Barbory Šubrtové, výkonného producenta Martina Máry a nového marketingového ředitele Jakuba Horáka, díky tomu všemu nemám obavy, že by se Metronome Prague nestal tou největší událostí svého druhu jako v jiných hlavních městech na světě. Metronome Prague bude více než jen festival!“ souhlasí Serge Grimaux. A Serge Borenstein dodává: „Zábava je nedílnou a důležitou součástí moderního města, které se prostřednictvím našich developerských aktivit snažíme budovat více než 20 let nejen v Karlíně, ale nově i v Holešovicích. Kombinace funkcí bydlení, práce a zábavy je základní filozofií Karlín Group.“

Metronome Prague se koná v pátek 19. června a v sobotu 20. června příštího roku za účasti umělců z celého světa, kteří potěší široké spektrum publika. Důraz se tentokrát klade na rozvoj akce, aby dostála pověsti společensky odpovědné události s minimálním dopadem na životní prostředí.

Léto příští rok začíná s Metronome Prague!

Lepší příležitost, jak odstartovat festivalovou sezónu, si nelze představit!

O Metronome Festivalu Prague:

Metronome Festival Prague je první velký hudební festival konaný v Praze, který nyní zve na 5. ročník. Oslovuje všechny věkové i žánrové posluchačské vrstvy a sází na aktuální dění v progresivní hudbě. Dramaturgie festivalu neopomíná tuzemské účinkující, kteří zde mnohdy nabízí unikátní program, jakým byl například návrat Sexy Dancers, nebo spojení J.A.R. a gospelového sboru Maranatha a Ivana Krále s Jiřím Suchým.

Metronome Festival za dobu jeho konání navštívily hvězdy jako jsou Kraftwerk, Primal Scream, Rudimental, Liam Gallagher, Morcheeba, Sting, Iggy Pop, Foals, Sting, Chemical Brothers, Kasabian, Tom Odell, Ella Eyre, David Byrne, John Cale nebo Massive Attack. Z tuzemské scény vystoupili Ohm Square, Floex, Ille, Tata Bojs 30, David Koller s Katarzií, comeback Sexy Dancers a další interpreti. Jen loni na festival zavítalo 18 000 návštěvníků.

Michaela Kadlecová

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..