11. ročník Talent Awards přinesl hned dvě překvapení!

Mezinárodní a celorepubliková soutěž pro talenty z oblasti kultury, sportu a umění

11. ročník Talent Awards 2018

Letošní ročník přinesl dvě překvapení!

Finálový gala večer soutěže Talent Awards 2018, jež je svým formátem jedním z největších evropských soutěžních projektů představujících taneční, sportovní a uměleckou scénu,  se konal v sobotu 21. dubna 2018 od 16 hodin v divadelním sále „KD MLEJN“ , v Praze ve  Stodůlkách.

Finálový gala večer moderoval Martin Vencl, který připravil všem přítomným překvapení dne – zatančil orientální tanec.  Sklidil obrovský aplaus, diváci maximálně ocenili jeho svůdné  pohyby…, potleskávali si a podupávali během Martinova vystoupení.

Druhým překvapením bylo zjištění, že jeden ze soutěžících, Kryštof Janáček, je vzdáleným příbuzným Leoše Janáčka!  Jeho výkon byl samozřejmě dokonalý,   přirozený talent  se snoubil se sympatickým vystupováním a protože jeho píseň hovořila o krachu lásky, mělo toto vystoupení opravdu silný náboj.

Břišní tance, Free style, kresba, zpěv a hra na kontrabas či  klavír a další obory předvedli výherci všech soutěžních disciplín. První kola castingů se konala v Praze a ve Frýdku – Místku již v únoru a březnu 2018. Z důvodu, aby nebyli  soutěžící, kteří se svému oboru věnují profesionálně, zvýhodňováni, disciplíny byly rozděleny samostatně pro amatéry a pro profesionály. Výherci reprezentují   ČR, Slovensko, Rusko, Německo, Polsko, Ukrajinu, Chorvatsko & nbsp;a Španělsko.

 

Letos se  zúčastnilo 1.976 umělců. Soutěž chce nalézt talenty v jednotlivých oborech a otevřít jim bránu do světa nových možností a  tím navázat na tradici předchozích ročníků soutěže. Po celou dobu soutěže, ale i po ukončení 11. ročníku, budou organizátoři propagovat „nové talenty“, kteří  se umístili  v Profesionální škole orientálního tance MUNA v Praze  – Řepy

v soutěžních kategoriích jako TALENTI daného roku nebo  jako vítězové 11. ročníku soutěže TALENT AWARDS ČR.

Cílem této soutěže, stejně jako ročníků následujících, je pokusit se odstartovat dráhu do síně slávy choreografům, tanečníkům, sportovcům, umělcům, příznivcům kultury, zábavy a také adrenalinu. Soutěž probíhá pod záštitou uměleckého garanta a pořadatele soutěže, jímž je Profesionální škola orientálního tance MUNA,  v čele se zakladatelkou a prezidentkou soutěže Munou Al Muchantafovou.

 

Zeptali jsme se prezidentky Talent Awards Muny  Al Muchantafové

Jak  hodnotíte letošní průběh soutěže?

„Byla  jsem velice spokojená, ostatně jako každý rok. Řekla bych, že rok od roku jsou výkony mladých umělců propracovanější.  Letos tu  možná byla  jediná trošku zvláštní věc:  nepanovala úplně orientální hudba. Začínají být populární evropské styly, ale  na druhou stranu orientální duch je v tanci stále zachovaný.  To, co milovník orientálního tance hledal, to našel.“

Preferovala byste  spíše orientální hudbu?

„Upřímně, když je to kvalitní výkon, tak je to jedno. Důležité je, aby tanec byl krásný.“

Ale  letos  tu chyběli muži…

„Chyběli, ale  tato ztráta byla   vynahrazena  velice silnými pěveckými výkony soutěžících.“

Co říkáte na  překvapení večera, když se Martin Vencl ujal role tanečníka? (Možná právě proto, že muži-tanečníci  chyběli…) Tušila jste to?

„Když Martin oznámil, že bude tančit, zpočátku jsem myslela, že jde o vtip.  To jsem tedy opravdu netušila! Ale bylo to milé překvapení, je vážně  šikovný a bylo to hezké.(smích)“

Děkujeme za  rozhovor

Více na:  www.talentawards.eu

Přihlášky a pravidla k 12. ročníku soutěže naleznete na webových stránkách Talent Awards od ledna 2019.

 

 

Foto, video: Eva Smolíková

 

Talent Awards, 

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..