SE.S.TA pořádá svůj prestižní projekt – rezidenci pro choreografy s koučinkem

Aktuálně se můžete hlásit na již jedenáctý ročník Rezidence pro choreografy s koučinkem, který bude probíhat od 23. do 31. srpna 2018 v Praze. Rezidence letos povedou Jean Gaudin, Tomeo Verges a Jean-Christophe Paré.

 

Rezidence pro choreografy s koučinkem je prestižním projektem SE.S.TA. Každoročně přijíždí do Prahy renomovaní zahraniční umělci – kouči a pracují s vybranými choreografy z celého světa na rozvoji jejich tvorby. Rezidence je mezinárodně etablovaná a mimo jiné pomáhá českým choreografům prosadit se i mimo republiku.

Rezidence je koncipována tak, že každý účastník přichází s vlastním projektem, který dále rozvíjí pod vedením kouče. Choreografii je buď možné vytvořit přímo pro účely rezidence a nebo použít část již rozpracovaného projektu. Choreografie by měla mít délku cca 15 minut.

Výchozí materiál zhlédnou koučové na předem zaslaném videozáznamu, což jim umožní seznámit se s ním i s vnitřním světem účastníků a pochopit jejich vnímání.

Během rezidence budou účastníci analyzovat jednotlivé prvky choreografie a snažit se pojmenovat jejich obsah, spolu se svými kouči znovu identifikovat to podstatné, to, co je možné rozvinout apod.

Kouč je na rezidenci proto, aby choreografovi pomáhal prohloubit jeho tvorbu a bádání. Pomáhá mu formulovat otázky, které si klade, nalézat nejen odpovědi, ale i správné choreografické nástroje pro svou další práci. Kouč je jakýmsi inteligentním zrcadlem pro daného umělce.

Výsledek práce z rezidence bude předmětem veřejné prezentace work in progress. Cílem však není představit hotový produkt, samostatnou choreografii, ale etapu v tvůrčím procesu.

Umělecký koučink během rezidenčních dílen dlouhodobě přináší jejím účastníkům (choreografům i interpretům) posun v uvažování o umělecké tvorbě a jejím procesu, zároveň umožňuje českým umělcům navázat mezinárodní kontakty – všechny nabízené aktivity se konají ve spolupráci českých a zahraničních umělců nebo účastníků. Otevírají se nové možnosti a příležitosti, vznikají nové společné projekty, nové cesty mezinárodní spolupráce.

Pro vybrané umělce je účast na rezidenci jednou z mála možností rozvíjet vlastní práci a zkoumání pod vedením mezinárodně etablovaného a zkušeného choreografa v klidu a bez tlaku na výsledek.

Umělecký koučink během rezidenčních dílen dlouhodobě přináší jejím účastníkům posun v uvažování o umělecké tvorbě a jejím procesu.

Program

Každý den je zahájen společným technickým tréninkem.

Denně bude mít každý choreograf k dispozici na několik hodin taneční studio, aby zde mohl pracovat na své choreografii a na cílech, které si spolu se svým koučem určí – ten bude přítomen dle potřeb a přání.

Na závěr dne představí každý choreograf svou denní práci, ať je v jakémkoliv stavu rozpracovanosti a bude následovat společná diskuze.

Účastníci budou mít k dispozici:

/ Prostor ke zkoušení se svými interprety
/ Skvělé kouče
/ Peer to peer spolupráci s ostatními choreografy
/ Prostor pro diskuze a feedback
/ Ranní technické tréninky
/ Konference a přednášky odborníků z různých oborů
/ Záznam work in progress
/ Setkání s publikem
/ Mezinárodní networkig
/ Sdílení know-how a možností, které povedou k výsledkům

Cena: 3 800 Kč (cena nezahrnuje ubytování, stravu a náklady na cestu)

www.se-s-ta.cz

Foto: Dragan DraginFoto: Dragan Dragin

Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..