Jan Tománek vystřídá ve StarDance Zdeňka Chlopčíka

Tanečník a choreograf Jan Tománek se vrací do poroty StarDance

Porota letošního třináctého ročníku divácky mimořádně oblíbené taneční soutěže StarDance bude opět tříčlenná. Vrátí se do ní Jan Tománek. Ten se už v soutěži čtyřikrát představil jako profesionální tanečník, na židli porotce usedl v desáté a jedenácté řadě soutěže. Nový ročník začne Česká televize vysílat letos na podzim.

„V historii StarDance se v porotách představilo celkem šestnáct osobností. Například Vlastimil Harapes, Michael Kocáb nebo Jan Révai. Změny ve složení poroty tedy nejsou vůbec ničím neobvyklým. Už teď mohu potvrdit, že se v připravované řadě vrátí Jan Tománek, který nahradí Zdeňka Chlopčíka. Ten v dosavadních dvanácti ročnících zvládal svoji roli skvěle a za to mu patří dík,“ říká kreativní producentka Lucie Kapounová

Jan Tománek se StarDance zatím účastnil častěji v roli tanečníka než porotce. Doteď na parketu vytvořil pár se čtveřicí VIP osobností. Hned v prvním ročníku, v roce 2006, s moderátorkou Jolanou Voldánovou, o šest let později s modelkou Pavlínou Němcovou, v roce 2013 s trojskokankou Šárkou Kašpárkovou a loni s herečkou Ivanou Chýlkovou.

„Jsem šťastný, že mi ČT dala znovu příležitost zúčastnit se tohoto úžasného projektu a těším se na každý soutěžní večer StarDance. Bavilo mě být na parketu i v porotě. Coby porotce budu odborný, laskavý a doporučovat všem účastníkům, jak se kolo od kola zlepšovat, říká Jan Tománek, staronový porotce nadcházejícího třináctého ročníku.

StarDance je českou verzí celosvětově úspěšné televizní taneční soutěže britské veřejnoprávní BBC, která ji uvádí pod názvem Strictly Come Dancing. V programu ČT1 se objevuje od roku 2006. Loni deset sobotních přímých přenosů sledovalo od října do prosince v průměru 1,7 milionu dětských i dospělých diváků.

Foto: Mikuláš Křepelka

 

Vendula Krejčová                                     

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..