CAPOEIRA, RESTART, KADAMY

Cvičení, u kterých vydržíte déle než do konce ledna

Dali jste si, tak jako každý rok, předsevzetí více se hýbat? Aby neskončilo jen u něj, doporučujeme vám najít si pohyb, který vás bude bavit! Vyzkoušejte si některé ze zajímavých cvičení ve studiu Maiselovka v centru Prahy. Co byste řekli na dokonalý Restart těla i mysli, na divokou capoieru nebo na tajemně znějící KADAMY?

Studio Maiselovka je prvním oficiálním prostorem souboru současného tance 420PEOPLE, jehož členové se tady připravují na svá vystoupení. Unikátní místo v samém centru Prahy je ovšem otevřeno také veřejnosti prostřednictvím lekcí pro veřejnost. Zdejší jedinečnou atmosféru tak můžete nasát i vy na lekcích KADAMY, capoeiry či na ranním Restartu těla i mysli.

Příval energie s KADAMY

Příval pozitivní energie na vás čeká ve studiu Maiselovka na lekci KADAMY. Zcela unikátní pohybové cvičení propojuje tanec a jednoduché prvky z bojového umění, to vše v rytmu skvělé hudby. Zcela unikátní pohybové cvičení vytvořila členka souboru současného tance 420PEOPLE a známá tanečnice Francesca Amy Amante. Lekce vede v angličtině, ale k jejich pochopení podle ní není třeba slov. I bez nich KADAMY rychle podlehnete…

Capoeira, ve víru akrobacie, tance i zpěvu

Nevšední spojení boje, akrobacie, tance, hry, hudby a zpěvu. Přesně touto fúzí vzniká capoeira, unikátní afro-brazilské bojové umění s kořeny v daleké Angole a Brazílii. A vy se ji můžete naučit na lekcích v Maiselovce s Michalem Tomanem, tanečníkem a členem souboru současného tance 420PEOPLE, který je mistrem Evropy 2021 v capoeiře. Ačkoliv se jedná o bojové umění, nechybí tady ticho a procítění okamžiku, velká míra svobody a improvizace.

 

Restart těla i mysli

Restart těla i mysli je hodinová lekce, kterou vede v Maiselovce pohybová specialistka Zuzana Rybářová. Příjemnou automasáží uvolníte všechna bolavá místa – tzv. trigger pointy (bolestivé svalové uzlíky, které vznikají z přetížení), uvolníte fascie (pohybové tkáně, které prostupují celým naším tělem) a pomocí vývojové kineziologie se vrátíte ke správným a zdravým pohybům. Odpočinete si, pořádně se protáhnete, ale taky zahřejete. A relaxací uděláte dobře i hlavě.

Více informací najdete na www.420people.org/cs/studio/

Zuzana Rybářová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..