Konzervatoř Taneční centrum Praha na festivalu Dance Life!

Gala tanečních konzervatoří proběhne 5. listopadu

Konzervatoř Taneční centrum Praha v sobotu 5. listopadu 2022 tančí na festivalu DANCE Life! na brněnském Výstavišti. Největší festival tance ve střední Evropě se letos koná již podeváté a přinese to nejlepší z české a zahraniční taneční scény – návštěvníky čekají desítky workshopů a masterclasses, soutěže pro mladé talentované tanečníky a celá řada tanečních vystoupení.

„Festivalu DANCE Life! se s naší konzervatoří účastníme pravidelně, každoročně jsou to skvělé podzimní dny plné tance ve všech jeho podobách. Nabitý program určený pro aktivní tanečníky i širokou veřejnost přináší možnost porovnání, inspirace, sdílení nejrůznějších zkušeností, ale také hledání nových talentů,“ říká Jan Schneider, ředitel konzervatoře Taneční centrum Praha„Letos nás čeká vystoupení jak na gala představení baletních souborů národních i regionálních divadel a nezávislých tanečních souborů, tak i na přehlídce vystoupení tanečních konzervatoří.“

Gala tanečních konzervatoří, na kterém studenti TCP představí choreografie Terezy HlouškovéAttily EgerházihoAnny Jirmanové a Evy Plockové, proběhne v sobotu 5. listopadu od 15:00. Vrcholem letošního programu bude tentýž den od 16:30 Ballet & Contemporary Gala, tedy gala představení profesionálních tanečních souborů z celé republiky, na němž zatančí Balet Praha Junior (komorní soubor složený ze studentů a absolventů Tanečního centra Praha) choreografii Vlasty Schneiderové. Mezi dalšími účinkujícími nebudou chybět soubory českých národních a významných regionálních divadel i nezávislé soubory, jako např. Národní divadlo v Praze, Národní divadlo Brno, Jihočeské divadlo, Divadlo F.X. Šaldy Liberec, Dekkadancers či Pražský komorní balet.

Mgr. Johana Mravcová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..