MIMOŘÁDNÍ

tanečně – divadelní imerze

Taneční inscenace ožívá prostory galerie CLUB 3. Břeh. Nabízí divákovi možnost sledovat těla performerů z bezprostřední blízkosti a ponořit se plně do dění. Divák prochází prostorem obklopený příběhem a je motivován k aktivnímu sledování.

Imerzivní projekt Mimořádní kolektiv SPOLK představí poprvé 1. 11. 2022 ve vinohradské galerii CLUB 3. Břeh v 19.30. Následně ve dnech 2. a 3. 11. vždy ve dvou časech od 17:00 a 19:30.
Malá skupina diváků vždy dostane možnost sledovat pětici performerů z intimní vzdálenosti, každý divák tak může vidět představení z jedinečného úhlu pohledu.
Představení má omezenou kapacitu, proto doporučujeme zakoupit vstupenky s předstihem na portálu GoOut.

Dostali jsme šanci žít úplně normální život. Přijímáme realitu světa tak, jak nám byla představena.
Co je realita?
Kdo ji vytvořil?
Proč nikdo nepochybuje?
Jsem v tom sám?
Čí oči vídí realitu, když mé ne? Pořád dokola. Jsi mimo řád. Neřád.

David Králík, jeden z tvůrců, o projektu říká: „Zabýváme se tématem působení společnosti na jedince. V představení pracujeme s různými úhly vnímání reality, duševním zdravím a mocí systému. Experimentujeme s mírou výpovědi abstraktního tance v příběhu, který je roztroušen v prostoru a odehrává se na více místech zároveň. Je to výzva.”

Úzce spolupracujeme se skladatelem a hudebníkem Václavem Chalupským, který pro představení tvoří autorskou hudbu.
Light design a technickou podporuje zajišťuje Tomáš Morávek.
Scénografie a výtvarná stránka vzniká pod Klárou Pavlíčkovou.

Považujeme za důležité věnovat se podobným projektům, které mísí různé oblasti umění a přispívají tak svým dílem k diverzitě současného umění u nás,” dodává tvůrce Žaneta Musilová.

SPOLK, z. s.

SPOLK je umělecké uskupení mladých tanečníků, jeho členy jsou studenti a absolventi pražské taneční konzervatoře Duncan centre a Akademie múzických umění a jeho vznik byl  reakcí na dlouhodobý zájem jednotlivých členů o společnou tvorbu.

SPOLK tvoří:
Kateřina Jabůrková
Adam Kmenta
David Králík
Žaneta Musilová
Ester Trčková

Taneční skupina SPOLK  během uplynulých dvou let vytvořila několik inscenací, které byly oceněné jak v České republice, tak i v zahraničí (nejlepší taneční film podle ORK_KOTA_platform 2021, Divoká karta Tanečních Aktualit 2020) a následně koprodukční projekt S dovolením! a spolupráce s festivalem Tanec Praha – Žižkov v pohybu. V 2022 uvedla inscenaci The Miners a Absolutně nepřijatelné! part II. ve spolupráci se spolkem Pulsar. V tvorbě se věnuje různým společenským tématům, která zpracovává skrze odlišné taneční přístupy jednotlivých členů SPOLKu.
SPOLK dále pořádá i taneční tréninky ve studiu TEP39 a jeho členi jsou lektory na některých pravidelných lekcích současného tance v divadle PONEC.

plakát  – Anna Borovičková Ročková

Foto:  Anna Benháková. 

Ester Trčková

pro Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..