Is This Enough? Čistě mužská energie

LedNová generace HAMU

V polovině ledna se uskuteční první večer Nové generace v roce 2022

V Divadle DISK dne 19. 1. 2022 od 19:30 se diváci mohou těšit na čistě mužskou energii v choreografii Adély Kašparové Is This Enough?, dále na nejnovější tvorbu kolektivu studentů programu Erasmus s názvem The Fucking Colonizers, a v neposlední řadě také krátké taneční filmy, které vznikly ve spolupráci s FAMU.

 Platforma Nová generace soustavně nabízí studentům katedry tance a katedry nonverbálního divadla již několik let možnost prezentace autorských prací v rámci komponovaných večerů, čímž studenti získávají neocenitelné praktické zkušenosti.

 Na programu lednového večera je ročníková práce studentky bakalářského programu Adély Kašparové s názvem Is This Enough?, choreografka v ní rozpracovává myšlenku, jaké nároky jsou společností kladeny na muže, potažmo na člověka jako takového. Za zmínku jistě stojí fakt, že v této choreografii tančí pouze muži a není jich málo – téměř nevídaný jev v našich tanečních poměrech. Kašparová ve své tvorbě inklinuje k propojování současného tance a street dance, a choreografie Is This Enough? není v tomto výjimkou.

Další choreografií na programu je kreace The Fucking Colonizers od kolektivu Los ibéricos. Tento neoficiální kolektiv se skládá ze studentů programu Erasmus z kateder tance a nonverbálního divadla. V jejich díle nalezneme prvky současného tance, nonverbálního divadla, ale i práce s textem. Jak se zde daří zahraničním studentům se diváci dozví v nejčistší formě – z autorské tvorby.

Obsah večera doplní také taneční filmy, které vznikly v nedávné době ve spolupráci katedry tance HAMU se studenty FAMU v rámci předmětu Tanec a kamera.

 Více informací: https://fb.me/e/1uNpgJfla

Nová generace má také svůj instagramový účet s názvem nova.generace.hamu.

Vstupenky k zakoupení na pokladně divadla nebo online zde: https://www.divadlodisk.cz/repertoar/nova-generace-101

Natálie Matysková

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..