7 bestsellerů Jihočeského divadla

Jihočeské divadlo v Praze uvede své nejlepší inscenace

V průběhu března představí Jihočeské divadlo v pražských divadlech výběr z inscenací stávající sezóny. Umělečtí šéfové, kteří sestavují dramaturgický plán nejen pro Jihočeské divadlo, ale také pro fenomenální Otáčivé hlediště v Českém Krumlově, vybrali ze svých repertoárů pro pražské publikum opravdové bestsellery. Vstupenky na jednotlivá představení lze zakoupit od 10. ledna 2022 v prodejních místech Švandova divadla, Vinohradského divadla, divadla NoD, Jatka 78, festivalu Opera 2022 a společnosti GoOut.

Spojku odstartuje soubor baletu Jihočeského divadla taneční variací na proslulý román Mechanický pomeranč A. Burgesse. Surreálná groteska v režii a choreografii Tomáše Rychetského potěší nejen znalce románu, ale především milovníky soudobého tance. Další baletní lahůdkou bude taneční divadlo Rádio Svobodná Bystrouška v režii a choreografii Petra Zusky.

Inscenacemi Café Groll a Holky a kluci svých kmenových režisérů Martiny Schlegelové a Adama Svozila se představí činoherní soubor JD.

Opera JD poprvé ve své historii uvede inscenaci velkolepého opusu Arrigo Boita Mefistofeles na jevišti Státní opery Praha v rámci festivalu Opera 2022. Ve světové premiéře bude uvedena „opera pro kojence“ s názvem Mimi opera z pera Lukáše Sommera v režii Jiřího Ondry.

Divadlo NoD se na jeden večer promění v „kino“. Inscenace režiséra Malého divadla Janka Lesáka Invisible Man je pojata jako live-cinema, kdy souběžně s příběhem na jevišti sledujete i jeho natáčení filmovým štábem.

1/3 Mechanický pomeranč / Jatka 78

11/3 Holky a kluci / Studio Švandova divadla

13/3 Rádio Svobodná Bystrouška / Vinohradské divadlo

14/3 Invisible Man / NoD

16/3 Mimi opera / Studio Švandova divadla

17/3 Café Groll / Švandovo divadlo

19/3 Mefistofeles / Státní opera Praha

Eva Marečková

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..