420 PEOPLE spouští kurzy pro veřejnost

Studio je splněným snem

Contemporary dance class, improvizace, taneční workshopy, lekce baletu, pilates, jógy, anebo zcela unikátních metod KADAMY či Restart můžete navštívit v nově otevřeném Studiu Maiselovka ve stejnojmenné ulici na pražském Starém Městě. Studio je splněným snem tanečního souboru 420PEOPLE, kterému patří. A který chce lásku k tanci a pohybu přivést k co nejvíce lidem prostřednictvím kurzů a workshopů, které zde pořádá

Studio Maiselovka je prvním oficiálním prostorem souboru současného tance 420PEOPLE. Jeho členové mají konečně místo, kde mohou zkoušet a kde budou také vystupovat. Ráno a večer sem ovšem můžete nahlédnout i vy, a to prostřednictvím otevřených lekcí (naskočit tedy můžete kdykoliv) pro veřejnost. A že je z čeho vybírat!

Pilates, jóga, balet, KADAMY i Restart!

V pondělí ráno si můžete s Ivanou Ilyenko zacvičit pilates a lekce jsou vedeny tak, že je zvládnou začátečníci, ale na své si přijdou i pokročilí.

Do světa tance se přenesete v pondělí večer na baletní hodině pro mírně pokročilé, pokročilé a profesionály s baletkou a tanečnicí Markétou Pospíšilovou, která má za sebou prestižní angažmá po celém světě a několik let byla členkou prestižního Les Ballets de Monte-Carlo.

Úterní ráno je ideální pro Restart těla i mysli se Zuzanou Rybářovou. Dopřejete si příjemnou automasáž, pomocí vývojové kineziologie se vrátíte ke správným a zdravým pohybům a relaxací uděláte dobře i hlavě.

Úterní večer ve studiu Maiselovka patří józe – lekce s Janou Návratovou jsou zaměřeny na jógovou praxi, ashtanga jógu, hatha jógu a meditaci.

Profesionální tanečnice a členka 420PEOPLE Francesca Amante vás ve středu večer vezme na svou lekci KADAMY, v níž propojuje současný tanec, improvizaci a bojová umění.

Středeční a čtvrteční dopoledne jsou pak ve studiu Maiselovka ve znamení open class, veřejných tréninků pro mírně pokročilé a profesionální tanečníky, které vede další členka souboru 420PEOPLE, choreografka a tanečnice Sylva Šafková, a sám umělecký ředitel souboru, choreograf a tanečník Václav Kuneš.

„Naše studio je prvním vlastním pracovním místem našeho souboru. Aktivitami v něm chceme přiblížit a propojit vazby mezi profesionály a veřejností se zájmem o tanec v dobře dostupných prostorách v centru Prahy. Tento prostor pro nás otevírá možnosti k plánování umělecky hodnotných projektů, inovativních jevištních formátů, působení kvalitních pedagogů i pořádání workshopů a lekcí pro veřejnost. Naším cílem je přivést co nejvíce lidí k současnému tanci a pohybu,“ říká Václav Kuneš, umělecký ředitel souboru 420PEOPLE.

420PEOPLE patří už 13 let k tomu nejlepšímu, co česká taneční scéna nabízí. Založili ho Václav Kuneš a Nataša Novotná po návratu z jednoho z nejprestižnějších světových souborů tanečního divadla – Nederlands Dans Theater Jiřího Kyliána. Společná vize vybudovat v Praze svůj vlastní soubor současného tance dala vzniknout značce 420PEOPLE, která má v sobě vepsanou českou telefonní předvolbu a v současné době působí na české i mezinárodní divadelní a taneční scéně.

Zuzana Rybářová

pro Taneční magazín 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..