„Zavolejte a pokecejte s námi!”

Cirk La Putyka zřídil v prázdných Jatkách78 – na čísle stabilní linky 245007117 – „telefonní ústřednu“ se členy souboru. Můžete si promluvit s Novákem, Stárkovou, Holíkem i dalšími členy souboru…

Dobrý den, dovolali jste se do Ústředny78 – speciálního telefonického happeningu Cirku La Putyka a Jatek78…”, takové oznámení uslyší ti, kdo v pondělí mezi 18. 20. hodinou zavolají na telefonní číslo 245 007 117. Po úvodu pak budou volající přepojeni na některého ze šesti herců, hudebníků či bavičů ze souboru Cirk La Putyka. S nimi si mohou popovídat, nechat se pobavit, rozveselit se či probrat cokoli jiného. Telefonní hovor je omezen na sedm minut. A obsah zůstává čistě na volajícím a volaném. Hovory, jak jsou všichni na začátku upozorněni, jsou nahrávány. A živě, formou mixu, vysílány během videostreamu z happeningu na sociálních sítích souboru a divadla.

Telefonický happening, Ústředna78, je další z projektů Cirku la Putyka, ve spolupráci s divadlem Jatka78, reagující na současná koronavirová opatření. Když už ta neumožňují realizaci a tvorbu živých kulturních událostí,” vysvětluje principál souboru Rosťa Novák mladší. „Smyslem toho je pobavit, rozveselit, zahřát u srdce, zazpívat, pokecat si, cokoli je možné. Můžete zavolat svým oblíbeným hercům a ptát se jich úplně na cokoli, co vás napadne. Třeba: co přes den dělali, jaké je jejich oblíbené jídlo? Anebo budete chtít slyšet vlídné slovo, vtip, pohádku? Je to jenom na vás, s čím přijdete,” doplňuje Rostislav Novák junior.

Nikoli sám (jak zpíval Peter Nagy) s nohama na stole

Již toto pondělí 19. října se k telefonům posadili: Jan Holík, Adam Joura, Jiří Kohout, Helena Nováčková, Jana Stárková a Zbyněk Šporc. Akce by se měla opakovat i v příštích týdnech. Na programu divadla bude každou neděli. „Budeme oslovovat osobnosti ze společenského, kulturního i sportovního světa,” uzavírá Rosťa Novák, toho jména mladší.

Cena telefonického hovoru je podle tarifu volajícího. Videostream probíhá v rámci platformy „(A)sleep“, která od 12. října non-stop vysílá z prázdného sálu divadla Jatka78.

Více informací na: www.laputyka.cz a www.jatka78.cz.

Foto: Jiří Šeda

Jiří Sedlák a Zuzana Hošková

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..