V květnu v NoDu Kokot, výstavy i hokej!

I během května nás čeká v pražském multikulturním centru NoD mnoho divadelních, výtvarných a dokonce i sportovních zážitků!

PROGRAM květen 2018

Stále probíhá:

Filip Dvořák & Martin Kolarov: Kapitola druhá / Chapter Two 24. 4. – 1. 6.
GALERIE Kolaborativní výstava dvou mladých umělců, kteří se zabývají tématem vznešena, krajiny a modelu. Filip Dvořák, vítěz Ceny kritiky za mladou malbu 2017, a Martin Kolarov rozvíjejí své niterné úvahy prostřednictvím často až podvědomé sítě emocionálních asociací, které se snaží „zpomalit“ a tím letmo zahlédnout v různých materiálových řešeních. Kurátor Pavel Kubesa. -> FREE

3/5 Jan Strýček & kol.: Sedm kostek cukru 19:30/Čt
DIVADLO | PREMIÉRA Kdy přichází vhodná doba na to začít bránit svobodu? A jak člověk zjistí, jestli se k tomu hodí? Nejhorší zlo, bez ohledu na to, jaký je rok, je plíživé zlo, takové, které roste potichu a nenápadně a když si konečně uvědomíme, jak je nebezpečné, už je příliš pozdě začít s ním bojovat. Příběh inspirovaný životem politického vězně Josefa Černohorského a našimi vlastními životy…   Drama pro dva herce o povaze svobody, hrdinství a osobní zodpovědnosti. Hrají: V. Hříbek / V. Zimmermann a M. Sobotková. Režie: J. Strýček. Dramaturgie:  T. Pavelková. -> 200 Kč / 150 Kč (studenti, senioři, ZTP)

Vernisáž:

5/5 Milan Mazúr: Ócuka 6. 5. – 7. 5.
GALERIE Ócuka je snímek nacházející se na pomezí nezávislé filmové tvorby a videoartu. Díky onomu balancování na hranici je zároveň schopný pracovat s uměleckými možnostmi filmového žánru a s linearitou narace. Milan Mazúr je vizuálním a filmovým tvůrcem, který ve svých pracích akcentuje minimalismus, skrze který sonduje téma paměti. Audiovizuální instalace v prostoru divadla NoD. Kurátor: Pavel Kubesa. -> FREE

8/5 11:55 komentuje MS V HOKEJI: Česko vs. Švýcarsko 20:00/Út
DIVADLO Jestli jste zvyklí na Zárubu?! Jasně!!! Ale tohle bude naprosto jedinečný zážitek, tak nebuďte konzervy. Nabízíme zážitek vhodný pro milovníky hokeje i milovníky divadla. Nejvíc se v něm samozřejmě mohou najít milovníci obojího. Zábavu v přestávkách i při zápase zajišťuje soubor 11:55. 8. květen je přece Den vítězství, tak buďte u toho! -> VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

9/5 Janek Lesák & kol.: Osamělost komiksových hrdinů 19:30/St
DIVADLO | VYPRODÁNO Inscenace otevírá třinácté komnaty nejslavnějších komiksových hrdinů: Batmana, Supermana, Catwoman a Hulka. American psychological society vydala v roce 2017 studii, která dokazuje, že cca 70% lidí sní o tom, že jsou superhrdinové. Ze stejné studie vyplývá, že ještě vyšší procento superhrdinů sní o tom, že jsou lidmi. Hrají: L. Přichystalová, L. Karda, M. Cikán, J. Strýček. Režie: J. Lesák. Dramaturgie: N. Preslová. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP)

10/5 WOWs – Oshun (USA) // SUPPORT: The High Corporation 20:00/Čt
HUDBA
Pestrá paleta zvuků a stylů v podání afroakustického projektu z New Yorku. Hip hop se mísí s neo soulem a africkými beaty. Akustické nástroje střídají ty digitální. Hutná basa i ambientní zvuky jsou nedílnou součástí jejich manifestace návratu ke kořenům a spojení s přírodou. OSHUN svoji svéráznou performance přivezou v rámci série koncertů věnované nadějným ženám současné hudební scény WOWs neboli Wonder Women Save You. -> 295 Kč

14/5 JAN STRÝČEK & KOL.: Sedm kostek cukru 19:30/Po
DIVADLO Kdy přichází vhodná doba na to začít bránit svobodu? A jak člověk zjistí, jestli se k tomu hodí? Nejhorší zlo, bez ohledu na to, jaký je rok, je plíživé zlo, takové, které roste potichu a nenápadně a když si konečně uvědomíme, jak je nebezpečné, už je příliš pozdě začít s ním bojovat. Příběh inspirovaný životem politického vězně, Josefa Černohorského, a našimi vlastními životy…   Drama pro dva herce o povaze svobody, hrdinství a osobní zodpovědnosti. Hrají: V. Hříbek / V. Zimmermann a M. Sobotková. Režie: J. Strýček. Dramaturgie:  T. Pavelková. -> 200 Kč / 150 Kč (studenti, senioři, ZTP)

17/5 11:55: Městečko Fake news 19:30/Čt
DIVADLO Mysteriózní detektivka plná nekorektního humoru.  „Diano, je 8.15 ráno. Právě jsem přišel do kanceláře. Děkuji za pravidelný přísun kávy a koblih, vy víte, jak mne ráno nastartovat a bůh ví, že teď je to opravdu potřeba. Na stole mi totiž přistál nový případ. S něčím takovým jsem se dosud nesetkal. Z materiálů vyplývá, že bylo vyvražděno celé město. Naskakuje mi z toho husí kůže. Diano, vyzvedněte si v kanceláři klíče od mého bytu, zabalte mi pár nejnutnějších věcí, a ty zašlete na určenou adresu. Vydávám se neprodleně na cestu do Fake news… „ Hraje soubor 11:55. Režie: K. Jandáčková. Dramaturgie: J. Macíčková. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP) 

19/5 Maso krůtí: Cirkusvobody 19:30/So
DIVADLO | POSLEDNÍ UVEDENÍ V NOD Uvidíte zcela vídané a uslyšíte zcela slýchané v zapomenutelné show k nepopukání! MASO KRŮTÍ zplodilo další autorskou inscenaci. Zaprvé proto, že o svobodě se žvaní líp v manéži než v hospodě. A zadruhé na tenhle typ umění nemají na pracáku kolonku. Režie a dramaturgie: J. Fleglová a kol. Hrají: K. Smržová, E. Soukupová, M. Sobotková. -> 200 Kč / 150 Kč (studenti, senioři, ZTP)

21 a 22/5 DIVADLO NIE: Přicházíme z daleka / We come from far, far away 19:30/Po a Út
DIVADLO Uvnitř velkého stanu je ještě jeden menší stan a v něm sedí chlapec. Má za sebou dlouhou cestu. Většinu času cestoval sám. Ukáže vám, co si vzal s sebou, poví vám, proč se na cestu vydal, a popíše, kudy putoval. Nemůže ale říct, jak jeho příběh skončí. Inscenace vychází z příběhů uprchlíků. Vznikla ve spolupráci s uprchlickým centrem v Askeru, zajišťujícím přijímání mladých běženců ve věku 13-18 let, kteří přicestovali sami, aby v Norsku požádali o azyl. Diváci usazení v jurtě sledují mladíky Omara a Abdula Rezana na jejich cestě ze syrského Aleppa až na Hlavní nádraží v Oslu. Představení 21/5 je v anglickém jazyce! -> 250 Kč / 180 Kč

23/5 Janek Lesák & kol.: Měsíční sonáta č. 11 19:30/St
DIVADLO Inscenace na základě skutečného přepisu komunikace posádky Apolla 11 s řídícím centrem NASA v Houstonu. Divadelní koncert na čtyři synťáky, který vás vystřelí na Měsíc.  Příběh možná největšího úspěchu v dějinách člověka a prvního dne, kdy se na sebe lidstvo mohlo podívat z pořádné výšky. Jedno z dosud největších dobrodružství lidstva začalo 16. července 1969, kdy ze Země odstartovala raketa Saturn V a vynesla na oběžnou dráhu Země vesmírnou loď Apollo 11. Hrají: L. Přichystalová, L. Karda, M. Cikán, J. Strýček. Režie: J. Lesák. Dramaturgie: N. Preslová. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP)

25/5 NoD Kviiiz 19:30/Pá
Další vydání vědomostního zápolení na vlnách vašich mozkových závitů. Přijďte si oprášit své vědomosti a nevědomosti. Registrace týmů (max. 4 osoby) probíhá od 19:00 do 19:20. -> FREE 

27/5 11:55: PRAVDA O 17/11 19:30/Ne
DIVADLO | VYPRODÁNO Ve třetím díle brakové trilogie se pod režijním vedením Petry Tejnorové chceme obrátit k naší současnosti. Brak už totiž není potřeba vyhledávat v laciných paperbacích – máme pocit, že v něm žijeme; valí se na nás z novin, časopisů i obrazovek našich chytrých telefonů. Lidé, unavení složitými peripetiemi polistopadového vývoje naší země, začínají opět toužit po jednodušším, srozumitelnějším světě, který neklade otázky. Chceme se začít ptát dřív, než se jednoho dne probudíme a dostaneme odpovědi už hotové. Chceme se stát svými vlastními reportéry. Hraje soubor 11:55. Režie: P. Tejnorová. Dramaturgie: J. Tošovský. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP)

28/5  Linda Dušková a kol.: Sandman 19:30/Po
DIVADLO | DERNIÉRA Jak se vám v noci spí? Zdají se vám sny? Trpíte nočními můrami? Nemůžete se ráno probudit nebo raději nespíte vůbec? Sleep & Pain je tu pro vás. Pojďte dál, lehněte si. Zhluboka dýchejte. Teď zhasneme. Autorská inscenace režisérky Lindy Duškové se zabývá spánkem a jeho poruchami. Vypráví příběh Sandmana, postavy, která prochází díly autorů N. Gaimana, E. T. A. Hoffmana nebo H. Ch. Andersena. Ale kdo je ve skutečnosti Sandman a jak ovlivňuje naše životy? Režie: L. Dušková. Dramaturgie: N. Preslová. Hrají: K. Dvořáková, P. Neškudla, H. Řezáčová, V. Verdure. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP) 

30/5 Maso Krůtí: Čekání na Kokota 19:30/St
DIVADLO Každá se dočká svýho kokota. Čekání na Kokota je krůtí absurdní drama. Během představení si diváci projdou všema fázema svejch vlastních milostnejch příběhů. Herečky krůtí je s nima znova prožijou, jenom o dost intenzivnějš a bizarnějš. Bude to upřímný, pravdivý, vtipný, děsně patetický a totálně nesmyslný. Láska je přesně taková. Má zlomenou nožičku, je trochu rozladěná, ale nejvíc dojemná. Hrají: E. Soukupová, M. Sobotková, K. Smržová,. Hudba: V. Strýček, Š. Hrábek, M. Beran. Režie: Kolektiv Maso Krůtí. Dramaturgie: J. Fleglová, A. Berčíková. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP).

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..