Divadlo Ponec zahajuje podzimní sezonu

Podzimní sezona nabídne divákům hned pět premiér

PONEC – divadlo pro tanec zahajuje 17. září od 20:00 hod. podzimní sezonu inscenací Jany Vrány Black&White, která tematizuje rozdílnost i jednotu ženského a mužského principu. Navazuje tak na linii silných společenských témat, v jejímž duchu se nesl letošní ročník festivalu TANEC PRAHA.

Tanečně-vizuální představení vzniklo v koprodukci s multižánrovým festivalem Prague Pride a ukazuje nejen, že mužský a ženský princip dřímá v každém z nás, ale především, že zdánlivě protikladné síly tvoří přes svou odlišnost jeden celek. „Klademe si za cíl popřít klamnou iluzi duality,“ vysvětluje Jana Vrána a dodává: „Jsme si totiž jistí, že bílá i černá jsou dvě naprosto rovnocenné barvy, podstatné pro náš život.“  Inscenace je tanečním sólem Jany Vrány, která se zde ukazuje v několika podobách. Autorem kostýmů a líčení je Renee Vidourková, hudbu složil na míru představení český DJ a producent hiphopové skupiny PSH Mike Trafik.

Podzimní sezona PONCE divákům nabídne další čtyři premiéry. „Jsem zvědavá na scénickou verzi expresivního sóla Jany Vrány na zahájení 17. sezony a stejně tak budeme s napětím očekávat dva zcela odlišné projekty VerTeDance, výsledky spolupráce DOT504 s Antonem Lachkym a také po delší odmlce nový tvůrčí projekt Petra Tyce,“ říká Yvona Kreuzmannová, ředitelka. „Zároveň mě těší, že jsme propracovali nabídku pro děti a mladé diváky a rozšířili program o další nabídku veřejnosti, kter&aa cute; si chce kouzlo současného tance prakticky zažít. Každá středa tak bude patřit tancechtivým divákům od seniorů přes děti různého věku po dospělé laiky i mírně pokročilé,“ doplňuje.

Na inscenaci Petra Tyce Tři jahody v řadě, která originálně zpracovává téma lásky, se můžeme těšit už 23. října. Fyzický dokument VerTeDance a Petry Tejnorové Pojďme na tanec!, který nabídne originální pojetí několika lekcí současného tance, publikum čeká 30. října. Nový projekt souboru DOT504, jenž vznikl ve spolupráci se slovenským choreografem žijícím v Bruselu Antonem Lachkym, bude uveden 3. listopadu a pozve nás na noční dobrodružst ví jedné rodiny. Poslední premiérou letošního roku bude Void Veroniky Knytlové ze souboru VerTeDance, která se kriticky staví k nenaplněnosti vztahů ve společnosti zaměřené na výkon.

Od října se bude opět každou středu konat Dětské studio pro děti od 4 do 12 let vedené profesionálními umělci Barborou Látalovou, Janem Bártou a Janou Látalovou, dále pohybově-hlasové dílny pro seniory pod vedením zkušených lektorek Ridiny Ahmed a Lenky Knihy Bartůňkové a nově budou otevřeny rovněž tanečně-pohybové dílny pro dospělé, které budou probíhat pod taktovkou střídajících se choreografů a choreografek.

Více na www.divadloponec.cz

 

Podzimní premiéry v PONCI – divadle pro tanec:

 

NE I 17. 9. I 20:00 Jana Vrána & Prague Pride: Black&White

 

PO I 23. 10. I 20:00 Petr Tyc: Tři jahody v řadě

 

PO I 30. 10. I 20:00  Petra Tejnorová / VerTeDance: Pojďme na tanec!

PÁ I 3. 11. I 20:00 DOT504 / Anton Lachky: Family’s Journey

Út I 28. 11. I 20:00 Veronika Knytlová /  VerTeDance: Void

Katka Kavalírová

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..