Světoví mimové míří do Poličky

Druhý záříjový týden bude v rodišti Bohuslava Martinů a městě kvalitního piva Poličce již pošesté patřit světovému festivalu pantomimy!

Už 11. září začne ve východočeské Poličce prestižní festival MIME FEST, na nějž letos zavítají někteří z nejlepších klaunů a mimů na světě. Slavní Umbilical Brothers, mistři ztřeštěného humoru, Bodecker a Neander, nejznámější následovníci Marcela Marceaua, nebo David Eriksson, severský svalovec, který svými vtipy dokáže i dojmout – těmi jen začíná výčet mistrů, kteří budou týden bavit poličské rodáky stejně jako nadšence, kteří se na MIME FEST sjíždějí ze všech koutů Evropy.

Pořadateli festivalu jsou Pontopolis z.s. a Mime Prague z.s. Festival má už šestiletou tradici a přiváží do České republiky každý rok ty nejzajímavější osobnosti pohybového divadla. Na jeho úspěchu má lví podíl šéf a dramaturg MIME FESTu Radim Vizváry. „Dramaturgii vybírám tak, abychom prezentovali jak ty nejprogresivnější umělce, tak známé a zavedené soubory. Letos mám velkou radost, že se nám podařilo nalákat do Poličky australské Umbilical Brothers. Jsou uznávaní jako jedni z nejlepších komiků a mimů na planetě a je pocta, že se na našem festivalu objeví ;,“ říká Vizváry.

Kromě australského dua se diváci mohou těšit také na skvělého švédského klauna a žongléra Davida Erikssona, známou finskou mimku Reettu Honkakoski, spolupracovníky Marcela Marceaua, dvojici Bodecker a Neander, anebo české mistry nonverbálního umění včetně Miřenky Čechové a šéfa festivalu, Thálií oceněného Radima Vizváry.

MIME FEST se kromě večerních představení tradičně soustřeďuje i na vzdělání. Kromě několika vystoupení, která jsou určena přímo pro školy, pořádá festival i workshopy, kde se mladí adepti pohybového divadla mají možnost učit u zkušených profesionálů. Připravená je i výstava Slyšet pohyb od známého fotografa Roberta Vana, a festival se tak snaží všemi dostupnými způsoby přiblížit „němé umění“ běžnému divákovi.

Pantomima má každopádně v Česku dlouhou tradici, a její současný vzestup můžete už za několik týdnů, od 11. do 16. září, sledovat na vlastní oči. Zavítejte do Poličky a nechte se okouzlit krásnými příběhy i bláznivou komikou.

MIME FEST byl finančně podpořen Visegrádským fondem, Ministerstvem kultury ČR, Státním fondem kultury ČR, městem Poličkou, Nadací život umělce, Pardubickým krajem a společnostmi CardMag a MasterCard.

Podrobný program a více informací najdete na www.mimefest.cz

Festival pořádá Pontopolis z.s. a Mime Prague z.s.

Foto: Mime Fest

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..