Galerie NoD uvede monumentální světelnou instalaci Pavla Korbičky “Event of Space”

Umělecká interpretace tří základních elementů: elementu světla a prostoru a momentu pohybujícího se lidského těla a jeho časoprostorového vnímání

Galerie NoD připravila samostatnou výstavu Pavla Korbičky Event of Space, která představuje Korbičku v jeho nejtypičtější autorské poloze, která vychází z umělecké interpretace tří základních elementů: elementu světla a prostoru a momentu pohybujícího se lidského těla a jeho časoprostorového vnímání. Výsledkem je monumentální site specific prostorová světelná instalace, která provází diváka celým prostorem galerie. Výstava bude zahájena 3. 3. 2016 v 19:00 v Experimentálním prostoru NoD (Dlouhá 33, Praha 1).

korbicka_1
Pavel Korbička (1972) připravil ve spolupráci s Galerií NoD samostatnou výstavu Event of Space, která rozehrává s návštěvníky v celém prostoru galerie svébytnou a minimalistickou hru světla, tvaru a barev prostřednictvím monumentální site specific instalace. Světelná instalace navržená na míru architektury pražské galerie NOD je tvořená polykarbonátovými stěnami, které rozvádějí světlo neonových trubic do celého výstavního prostoru. Instalace je fyzicky přístupným labyrintem vymezujícím pohyb návštěvníka, v němž dochází k rozostřování či zamlžování uvnitř se nacházejících objektů. Svým aktivním pohybem rozehrává návštěvník imaginární kinetické světelné jevy, které se stávají zdrojem jeho fyzické nerovnováhy. Instalace je velmi působivá, vyvolává dojem neustálého pohybu. Je proměnlivá podobně jako divadelní scéna. Když do ní vstoupíme, stáváme se zcela přirozeně jejími tvůrčími aktéry.

korbicka_2
Pavel Korbička je absolventem Akademie výtvarných umění v Praze (Ateliér socha – prostor – instalace Stanislava Kolíbala, 1992–1993; Ateliér konceptuálních tendencí Miloše Šejna, 1993–1998). Od roku 1998 působí jako pedagog na Fakultě výtvarných umění VUT v Brně (Ateliér sochařství 2; habilitace, 2012). Žije a pracuje v Brně. Jeho světelné site-specific instalace, audiovizuální projekty i pohybové kaligrafie jsou založeny na zkoumání prostoru a možností jeho percepce. Vystavuje od roku 1990 u nás i v zahraničí.

Galerie NoD
Pavel Korbička
Event of Space
Vernisáž: 3. 3. 2016, 19:00
Výstava potvrá od 4. 3. do 6. 4. 2016
Kurátor: Jiří Machalický

56d4115643ecf

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..