Květnové tipy z divadla PONEC

Čas lásky a tance

Květen je lásky čas a v divadle PONEC je to také čas tance. Na scéně se protančí mladá krev – studenti pražské HAMU, stejně tak jako etablovaní tvůrci – Temporary Collective, Tantehorse či Spitfire Company. Symbolickým dárkem ke Dni matek může být inscenace F*cking Beautiful Spring. V příběhu o Marii a jejím dítěti, o zrození, o těle v těle, o křičícím šepotu a o zvucích, které tvoří prostor, je      mateřství ústředním tématem. Na své si v květnovém programu divadla PONEC přijdou i děti a milovníci speciálních akcí. Rozkveťte s námi tancem!

Hlediště divadla PONEC je otevřené všem divákům bez rozdílu.  Hned 1. května je na programu interaktivní taneční představení Barbora Látalová a kol.: Karneval zvířat, které je vhodné pro slyšící i neslyšící diváky, dospělé i děti od 5 let. Inscenace Karneval zvířat vznikla na motivy stejnojmenné hudební suity francouzského skladatele Camille Saint-Saënse. Díky dětem, které jsou součástí dění od začátku do konce, je pokaždé jiná a pokaždé zábavná. Přijďte se společně ponořit do světa velké zvířecí fantazie! V divadle PONEC je to poslední šance, oblíbená inscenace se po 11 letech loučí.

Neméně pestré je také spektrum účinkujících na jevišti.  Během dvou večerů 4. a 5. 5. své aktuální počiny představí mladí talenti na začátku kariéry, studenti Katedry tance pražské HAMU. Naopak v čase již etablovaní tvůrci – režisérka Petra Tejnorová a choreografové a performeři Tereza Ondrová s Viktorem Černickým – dostanou prostor 14. 5. Derniéra participativního projektu Temporary Collective / Tereza Ondrová, Petra Tejnorová, Viktor Černický & kol.: DUETY začne ve 20 hodin a od 21.20 naváže karaoke párty. Diváci i účinkující si tak mohou „rozlučkový“ večer užít, jak se patří – a hlavně společně. Právě o komunikaci a společném bytí totiž DUETY jsou.

Naposledy v divadle PONEC bude 19. 5. k vidění inscenace Tantehorse: Piece of Pleasure.   A je na co se těšit, protože představení uměleckého uskupení Tantehorse jsou pro diváka s otevřenou myslí a imaginací silný emocionální i spirituální zážitek. Nejinak je tomu v případě Piece of Pleasure – generační výpovědi o stavu bytí, kde krize jako status quo nehledá řešení ani překonání.

Více informací a online prodej vstupenek na www.divadloponec.cz

Foto: Vojtěch Brtnický

Markéta Faustová

pro Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..