SITE SPECIFIC po Lůzrovsku

LOSERS CIRQUE COMPANY během Noci divadel ukáží akrobacii z jiného úhlu pohledu

Večer 19. listopadu 2022 se v Divadle BRAVO! v rámci jubilejního 10. ročníku Noci divadel uskuteční neobvyklá komentovaná prohlídka budovy pod taktovkou domácích Losers Cirque Company. Nepřekonatelný vypravěč Justin Svoboda návštěvníky provede zázemím divadla, v jehož zákoutích předvedou Lůzři nápaditou přehlídku akrobatických triků. Vstupné na akci je dobrovolné. Počet míst bude však omezený, a proto je nutná předchozí rezervace.

Divadlo BRAVO!, bývalé Branické divadlo, se i v letošním roce účastní projektu Noc Divadel. Pro desátý ročník s ústředním tematem Hrdinové si Lůzři připravili speciální program, který dosud neměli možnost vidět ani jejich nejvěrnější fanoušci. Jedná se o jejich první site specific projekt, představení koncipované pro atypické prostory divadla, který vytvořili přímo na míru domovské scény.

Návštěvníků se ihned na začátku prohlídky ujme herec, moderátor a průkopník storytellingu v Čechách Justin Svoboda. Ani zdaleka to však nebude odborný výklad historie budovy a okolí. Lůzři pojali prohlídku své vlastní scény civilně a přimíchali do ní špetku osobitého humoru a nadhledu.

„Během komentované prohlídky pustíme návštěvníky do míst, kam by se za běžného provozu nedostali. Budou mít možnost podívat se na práci akrobatů z jiného úhlu, a to doslova,” říká Petr Horníček, principál souboru Losers Cirque Company

Diváci uvidí performery velmi zblízka. Lůzři předvedou dechberoucí akrobatické triky, jedinečnou stínohru a tanec na šálách přímo nad hlavami návštěvníků  na různých místech v bývalém Branickém divadle. Kromě sledování této podívané budou mít návštěvníci možnost stát se součástí celého příběhu.

„Je pro nás ctí, že se akce letos konečně účastníme se vší parádou. S akrobaty jsme dali hlavy dohromady a vymysleli způsob, kterým veřejnosti odtajníme jinak zapovězená místa. Zároveň předvedeme naše akrobatické umění v trochu jiné podobě. Víc ale prozrazovat nechci, to se zkrátka musí zažít na vlastní kůži,” dodává Petr Horníček.

Vstupné na akci je dobrovolné, soubor je možné podpořit částkou vyšší než 50 Kč. Prohlídka se uskuteční ve třech časech: 19:00, 19:45 a 20:30 a trvá přibližně 30 minut. Počet míst je omezený a prohlídku je třeba rezervovat předem.

Youtube:  https://www.youtube.com/user/unitedartscz/featured

Vstupenky: https://goout.net/cs/noc-v-divadle-bravo/szwngju/

Kompletní program Divadla BRAVO!: https://divadlobravo.cz

Pavla Umlaufová
pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..