Festival Letní Letná vydává podcast o novém cirkusu

Představí se akrobaté, producenti i členové týmu festivalu

Již 19 let je hlavním cílem festivalu Letní Letná rozvíjet nový cirkus a předávat divákům kouzlo tohoto žánru. A proto organizátoři festivalu přicházejí s Letní Letná podcastem, který ve svých epizodách představí akrobaty, producenty a různé členy týmu festivalu i jiných českých projektů, které spojuje láska k novému cirkusu. K poslechu je všem zdarma na Spotify nebo Apple podcasts.

Hosty prvních dvou dílů jsou Jiří Turek (Letní Letná) a Petr Forman (Aréna), dva ředitelé novocirkusových festivalů, a Petr Král, divadelní kritik a publicista.

V první epizodě si Jiří Turek a Petr Forman povídají s moderátorkou podcastu Veronikou Štefanovou o tom, co hraje nejdůležitější roli při výběru představení pro jejich festivaly. S jakými obtížemi se musí potýkat, když chtějí každý rok vybudovat vlastní cirkusový svět, a co je na novém cirkusu fascinuje, proč mají neutuchající motivaci připravovat pro českého diváky kvalitní program.

Druhá epizoda zase skrze rozhovor se zakladatelem a šéfredaktorem časopisu Svět a divadlo Petrem Králem kouká na cestu nového cirkusu v České republice za posledních třicet let i to, jak obohatil a obohacuje českou divadelní scénu.

V dalších dílech podcastu lidé uslyší bratry Rosťu a Vítka Nováka z Cirk La Putyka, Petra Horníčka z Losers Cirque Company či dvorního fotografa Letní Letné Františka Ortmanna  a další české osobnosti, pro které je nový cirkus vášeň, práce a mnohdy i smysl života. Nové díly bude moderovat Alena Rokosová.

Letní Letná podcast je k poslechu na Spotify – spoti.fi/3beWCQc a Apple podcasts – https://apple.co/3zL7xeF.

Nikola Lörinczová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..