KADAMY

Nové cvičení propojuje bojové umění a tanec!

Propojení karate, tance a především příval spousty pozitivní energie – to je KADAMY. Zcela unikátní pohybové cvičení vytvořila členka souboru současného tance 420PEOPLE, známá tanečnice Francesca Amy Amante. Ochutnat (nebo spíše rovnou podlehnout) KADAMY, můžete na jejích lekcích ve Studiu Maiselovka v centru Prahy.

„Tanec je můj život. Zároveň jsem ovšem mistryní v karate, mám černý pás. A právě propojení tance, bojového umění a dávka improvizace, to vše v tempu reggaetonu, ve vás dokáže vytvořit neskutečné množství energie, a zároveň harmonie – v jeden okamžik,“ říká Francesca Amy Amante, která už léta působí v České republice, v souboru současného tance 420PEOPLE.

Lekce KADAMY vede Francesca v angličtině, ale k jejich pochopení podle ní není třeba slov. Lekce jsou určeny pro všechny zájemce z řad veřejnosti, pro pohybové začátečníky i tanečníky.

„Nemyslíme na pohyb, na žádné předem určené kroky. Hledáme energii, a ta nás vede. V každém kroku cítíme svobodu a necháváme tělo, aby se samo uvolněně projevilo. Jdeme dál a dál, až dosáhneme harmonie, a díky ní se vyjádříme pohybem ještě lépe,“ popisuje lektorka s tím, že na lekci není třeba žádné speciální vybavení, oblečení a dokonce ani obutí, protože při KADAMY se pohybujeme bosí.

KADAMY: KArate – DAnce – Francesca (A)MY Amante

Francesca Amy Amante pochází z Itálie. Studovala na High School of Art and Entertainment Teatro Nuovo v Turíně, na Opus Ballet International Choreographic Centre ve Florencii a na Dance Arts Faculty v Římě. Profesionálně působila ve Fabbrica Europa, byla členkou tanečního souboru KEMØN a tančila v baletním sboru ve hře Faust Charlese Gounoda v režii Giorgia Madii. Od roku 2016 je členkou tanečního souboru 420PEOPLE. Žije v Praze.

– BOX –

Studio MAISELOVKA žije pohybem!

Vydejte se na taneční workshopy, lekce pilates, jógy, současného tance anebo zcela unikátních metod KADAMY či Restart těla i mysli ve Studiu MAISELOVKA v centru Prahy. To je prvním oficiálním prostorem souboru současného tance 420PEOPLE. Ráno a večer sem ovšem můžete nahlédnout i vy, a to prostřednictvím otevřených lekcí pro veřejnost. Pravidelné pilates lekce zvládnou začátečníci, ale na své si přijdou i pokročilí. Do světa tance se přenesete na lekcích s Václavem Kunešem. Při Restartu těla i mysli si dopřejete příjemnou automasáž, pomocí vývojové kineziologie se vrátíte ke správným a zdravým pohybům a relaxací uděláte dobře i hlavě. Anebo vás láká ashtanga, hatha jóga či meditace? A co takhle vyzkoušet CAPOEIRU nebo KADAMY, nový cvičební styl, v němž se propojuje současný tanec, improvizace a bojová umění?

Zuzana Rybářová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..