Objemná i objevná sezóna 2022 / 2023

Jihočeské divadlo chystá objemnou porci nových premiér

Jihočeské divadlo chystá objemnou porci nových premiér. Jeho 4 umělecké soubory uvedou v nové sezóně celkem 17 premiér a Ateliér 3D opět chystá spoustu novinek. Žánrová pestrost a inscenační záměry dávají tušit, že všechny generace diváků v nich najdou tu svou „srdeční“ záležitost.

Obchodní oddělení Jihočeského divadla připravilo pro diváky dva typy předplatného. Diváci, kteří preferují fixní termín a své stálé místo v hledišti, mohou zakoupit od 1. 6. 2022 Premiérové předplatné. Předplatné obsahuje celkem šest premiér. Abonenti získají také bonus v podobě volných vstupenek na Velikonoční koncert 2023 a 50% slevu na scénické ztvárnění Rybovy Vánoční mše Hej Mistře.

Druhý typ předplatného lze získat v průběhu celého roku a platí po dobu 365 dní od zakoupení. Toto Kupónové předplatné je ideální pro ty, kteří se nechtějí vázat termíny ani konkrétními tituly, a navíc je výrazně cenově zvýhodněno. Jedna vstupenka tak v průměru činí 228 Kč. Novinkou pro naše příznivce jsou tzv. Balíčky, které budou obsahovat vstupenky na žánrově podobná představení za zvýhodněnou cenu.

S červnem Jihočeské divadlo již po třiašedesáté roztočí v zámeckém parku v Českém Krumlově otáčivé hlediště. Diváky čekají dvě nové premiéry a reprízy čtyř divácky oblíbených titulů (Divotvorný hrnec, Pes baskervillský, Da Vinci a Muž Dvojhvězdy). První premiéra se chystá na 18. června 2022, kdy soubor Malého divadla uvede rodinné představení s názvem Úplně celá česká historie. Inscenační tým pod vedením Janka Lesáka a Natálie Preslové připravil příběh velkých dějin malého národa, plný zábavných činů, neuvěřitelných vynálezů, uloupeného a znovu získaného národního sebevědomí. Jihočeské divadlo uvede premiéru této inscenace v rámci ukrajinského festivalu „Melpomene z Tavrie, který se každoročně koná v Chersonu. Každé zúčastněné divadlo vystoupí ve svém městě, zemi a na své scéně. Symbolicky tak pomůžeme Ukrajině tento významný festival uspořádat i navzdory okupaci. I naše divadlo si přeje, aby „Melpomene z Tavrie“ žila dál, a aby Cherson byl Ukrajiny.

Tradicí se už pomalu stává také projekt Léto s Jihočeským divadlem. Letos proběhne již 3. ročník, na němž se opět všechny umělecké soubory představí v netradičních scénických prostorech regionu.

Eva Marečková

pro Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..