Rubín LETÍ Na Venuši

V Praze se otevře nová letní scéna nezávislých divadel

A studio Rubín, Divadlo LETÍ a Venuše ve Švehlovce. Tři spřízněná nezávislá pražská divadla spojí síly a představí to nejlepší ze svého repertoáru na nově vytvořené letní scéně Rubín LETÍ Na Venuši. Divákům nabídne pestrý program, jehož pojítkem je nekompromisní snaha poukázat na výrazná současná témata artikulovaná obrazivým a neotřelým režijním zpracováním. Jedinečnou atmosféru venkovního hraní dokreslí prostor Kasáren Karlín, ve kterém se jednotlivá divadla postupně představí od 10. do 20. srpna.

A studio Rubín uvede novinky i stálice svých autorských inscenací, Divadlo LETÍ nabídne to nejlepší ze současné světové dramatiky a Venuše ve Švehlovce program obohatí prostřednictvím svých dvou souborů Depresivní děti a Lachende Bestien vedených výraznými režijními osobnostmi Jakubem Čermákem a Michalem Hábou.

Přestože jsou tato tři divadla na pražské mapě každé odlehlým cípem jednoho trojúhelníku, cítíme silnou spřízněnost v uvažování o divadle, která se promítá i do naší dramaturgie. Divák otevřený náročnějším tématům těšící se z invenčních režijních postupů tedy bude mít ojedinělou příležitost navštívit všechna svá oblíbená divadla na jedné adrese,“ říká dramaturg Divadla LETÍ David Košťák.

Rubín LETÍ Na Venuší zahájí svůj program 10. srpna roadtripem na konec světa Greta režiséra a autora Mariána Amslera. Divadlo LETÍ kromě této inscenace v Kasárnách Karlín uvede i derniéru úspěšné inscenace Small Town Boy s Erikou Stárkovou v jedné z hlavních rolí.

Pomyslnou štafetu převezmou 11. srpna Depresivní děti s jejich Zánikem domů Usherů podle stejnojmenné povídky Edgara Allana Poa. Představí i svoji nejnovější inscenaci Zlý jelen, koprodukční projekt s DIFA JAMU Medea_is_missing v režii Alexandry Bolfové a letní scénu uzavřou svou kontroverzní autorskou inscenací Milostný dopis ženě, kterou nemilujeme. Druhý soubor z Venuše ve Švehlovce Lachende Bestien uvede inscenaci Michala Háby Ferdinande! věnovanou Václavu Havlovi a inspirovanou jeho dílem.

Vzhledem k současnému post covidovému babyboomu určitě zarezonuje divadelní dokument na pomezí grotesky a tragédie A studia Rubín Jenom matky vědí, o čem ten život je. Rubín představí i stálici svého repertoáru nekorektně vtipnou sociální sondu z míst, kam oko „pražské kavárny“ nedohlédne – Obludov v režii Jana Prušinovského a z pera držitele Ceny Magnesia Litera Jaroslava Žváčka.

Dagmar Fričová, umělecké šéfka A studia Rubín, upozorňuje na to, že tyto soubory často sdílí i své spolupracovníky: „Jsme spřízněná divadla s podobnými cíli. Často se prolínají jak naše umělecká směřování, tak i produkční. Tuším, že naše společné hraní na letní scéně se bude těšit velmi pospolité atmosféře.“

Rubín LETÍ Na Venuši uvítá diváky každý večer pod širým nebem v unikátních prostorách Kasáren Karlín. Program probíhající s jednou přestávkou od 10. srpna do 20. srpna nabídne dohromady devět večerů s tím nejlepším z pražského nezávislého divadla. Více informací je možné najít na oficiálních stránkách scény www.rubinletinavenusi.cz a sociálních médiích jednotlivých divadel.

Rubín LETÍ Na Venuši

Letní scéna nezávislých pražských divadel

10.- 20. 8. 2021

Kasárny Karlín

Více informací na www.rubinletinavenusi.cz

Program

10.8. út 20.00 h Greta – Divadlo Letí

11.8. st 20.00 hZánik domu Usherů – Depresivní děti touží po penězích

12.8. čt 21.00 hOsudy dobrého vojáka Švejka za světové pandemie – filmová projekce – Depresivní děti touží po penězích

13.8. pá 20.00 hFerdinande! – Lachende bestien

14.8. so 20.00 hSmall town boy – Divadlo Letí

15.8. ne 20.00 hJenom matky vědí, o čem ten život je – A studio Rubín

16.8. po 20.00 h Obludov – A studio Rubín

18.8. st 19.00 h– Zlý jelen – Depresivní děti touží po penězích

19.8. čt 20.00 h – Médea – Averze

20.8. pá 19.00 h– Milostný dopis ženě, kterou nemilujeme – Depresivní děti touží po penězích (derniéra)

Vstupenky

Více informací o A studiu Rubín najdete na webu : www.astudiorubin.cz

Aktuální informace můžete sledovat na sociálních sítích:

Instagram:  https://www.instagram.com/a_studio_rubin/

Facebook:  https://www.facebook.com/astudiorubin

Podcast: https://astudiorubin.cz/fade-in-rubin

Pavla Umlaufová

pro  Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..