Konečně zase spolu!

ARENA Divadla bratří Formanů, festival divadla, nového cirkusu, hudby a současné vizuální tvorby – od 23. června do 3. července

Čtvrtý ročník open air festivalu ARENA Divadla bratří Formanů se uskuteční od 23. června do 3. července v Praze. Oproti minulým rokům se přesune o několik metrů dál a stane se součástí nově zrekonstruované Smíchovské náplavky, kde bude kotvit také loď „Tajemství“. Na festivalu se poprvé v České republice objeví katalánský soubor Los Galindos s představením „UduL“ odehrávajícím se v tradiční mongolské jurtě. Vstup do areálu je po celou dobu konání festivalu zdarma a za dodržení všech bezpečnostních a hygienických opatření. Vstupenky jsou v prodeji na portálu GOOUT. Pozor, vzhledem k tomu, že je letos možné zaplnit, kvůli koronavirovým opatřením, pouze 50 % kapacity, hrozí jejich rychlé vyprodání!

„UduL“

Za mne je letošní festival o tom být zase spolu. Už jen možnost se sejít a hrát představení, i když s omezenou kapacitou, je po tom náročném roce něco jako sen. Všichni nám vycházejí vstříc – soubory, herci, partneři, instituce, ministerstvo. Moc děkujeme, protože letos to není o tom mít nejlepší program, to vzhledem k situaci není možné, ale o touze hrát pro publikum. Samozřejmě ne za každou cenu, ale nám to teď smysluplné přijde,“ říká Petr Forman, umělecký ředitel festivalu ARENA.  

„UduL“

Jedenáctidenní festival nabídne kromě zahraniční novinky „UduL“ od katalánských Los Galindos především představení vzešlá ze spolupráce s Divadlem bratří Formanů. Diváci uvidí znovuobnovené „Obludárium“ speciálně pro ARENU či novou one-man show Vojty Švejdy „Iluzionista“ v režii Petra Formana. Nebude chybět ani oblíbená rodinná inscenace „Šťastný princ“ na motivy pohádky Oscara Wilda od Matěje Formana. Organizátoři se také snaží dodržet příslib podpory mladých umělců a studentů v podobě prostoru jim věnovaného na festivalu. V letošním ročníku se tak představí Holektiv & Cink Cink Cirk se svými „Vraky snů“, vznikajícími na míru pro unikátní prostory lodi „Tajemství“, a po vynikajících zkušenostech se studenty přijedou čerství absolventi francouzské cirkusové školy Ésacto’Lido z Toulouse.

Petr a Matěj Formanovi

Festival každoročně připravujeme i s ohledem na místo konání. Naším cílem bylo být opět u vody a nynější uspořádání, kdy park představuje jakousi terasu festivalu s krásným výhledem, jej splňuje. Festival je zároveň jednou z prvních akcí organizovaných na zrekonstruované Smíchovské náplavce. Za velkou podporu děkujeme i našemu generálnímu partnerovi, zdravotnické skupině EUC, díky němuž jsme schopni zabezpečit vše potřebné s ohledem na aktuální situaci. Prosím, sledujte opatření a chovejte se zodpovědně, abychom si všichni mohli festival užít,“ dodává Petr Forman.

„Iluzionista“

Pro všechny návštěvníky je připraven doprovodný program v podobě dílen, koncertů na souši i na lodi a průběžných výstupů účinkujících v areálu festivalu.

Festival ARENA podporujeme každý rok. Letos však nabylo partnerství nového rozměru. Samozřejmostí je zajištění nepřetržitého zdravotnického dohledu v areálu festivalu, ale provádíme také pravidelné testování herců a dalších organizátorů tak, aby byly dodrženy všechny podmínky a festival byl pro účastníky maximálně bezpečný. Věřím, že i přes určitá omezení si jej užijí jako v předchozích letech. Smíchovská náplavka a přilehlý park poslouží i jako místo k relaxaci s nabídkou dobrého jídla a pití. Po celou dobu konání festivalu sem mohou lidé zavítat zdarma, samozřejmě při dodržení všech aktuálních opatření, takže pokud chce někdo strávit hezké odpoledne ve festivalovém areálu na břehu Vltavy, je určitě vítán,“ říká Aziz Jahić, marketingový ředitel zdravotnické skupiny EUC.

Více informací o festivalu naleznete na: www.festivalARENA.cz a facebookovém profilu festivalu.

 

Foto: Jana Lábrová, Irena Vodáková a Manel Sala

Pavlína Čurdová

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..