AZYL78 jede!

Od úterý 25. května

Slavnostní otevření Azylu78 proběhlo v úterý 25. května s velkou euforii ze stran diváků a účinkujících.

Došlo i na žonglérské umění

Po téměř osmi dlouhých měsících si stanuli tváří v tvář. Představení „Pot a Lesk aneb azyl pro všechny druhy umění“ v režii Rosti Nováka ml. mělo při zahajovacím večeru oproti dalším reprízám hned dvě zvláštnosti. Provázelo ho živé natáčení přímo na pódiu v rámci „Film Naživo a na závěrečnou improvizaci byli do manéže přizváni účinkující z řad hostujících divadel.

Premiéry se účastnili diváci a divačky všech generací a dopravili se různými dopravními prostředky

A tak se na pódiu setkali „Bezruký Frantík (Divadlo Pod Palmovkou) s Diktátorem (Městská divadla pražská), tanečnice z představení „Panoptikum (Lenka Vagnerová & Company) či herci z představení Gádžové jdou do nebe (Husa na provázku) a další. Vzhledem k rozmanité dramaturgii, která diváky během léta v Azylu78 čeká, zazněla i Malá noční hudba v podání smyčcového kvarteta z PKF – Prague Philharmonia. Ta rezonovala celým šapitó jako úlevná melodie návratu kultury do našich životů. 

Představitel titulní role z představení „Diktátor“ – bez roušky. Ostatní diváci striktně dodržovali hygienická opatření vlády.

 Seznam všech zapojených divadel a dalších umělců i kompletní program najdete: tady.

Již tuto neděli 30. května v 19.30 se v prostoru šapitó uskuteční premiéra „Muž z Malty. Více informací naleznete v našem starším článku: https://www.tanecnimagazin.cz/2021/05/19/prvni-stand-up-comedy-dekkadancers/.

 

Foto: Jakub Červenka, Milan Jaroš a Jan Hromádko

Magdaléna Novotná

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..