Pošleme obecenstvo do ulic!!!

Aneb výzva festivalu „…příští vlna/next wave…“, který bude v polovině září v Praze a o druhém říjnovém víkendu v Brně

Festival alternativy „…příští vlna/next wave…“ vyhlašuje výzvu pro progresivní umělce. A to konkrétně, aby speciálně pro 28. ročník vytvořili divadelní, výtvarnou či literární performanci. Motto tohoto ročníku, který se bude konat v druhé polovině září v Praze a druhý říjnový víkend v Brně, zní „Do ulic!“.

Toto téma by mělo být tvůrci reflektováno – lze ho naplnit formálně i tematicky. Doslovně i metaforicky. Jak je ale v případě „Nextky“ dobrým zvykem, upřednostněny budou projekty angažované a nekonvenční.

Návrhy projektů a rozpočtu zasílejte do konce března 2021 dramaturgyni Lence Dombrovské na e-mailovou adresu: lena.ds@seznam.cz .

Festival „…příští vlna/next wave…“ funguje od roku 1994 jako platforma pro prezentaci divadelní, hudební, taneční, literární, výtvarné a jiné alternativy. Přitahuje jevy periferní a podzemní, překračuje dosud „zřejmé“, většinou jen konvencí udržované, druhově-žánrové hranice (happening, akční umění, instalace, performance, site-specific, multimédia, ale i sociální divadlo, rituály, ceremonie). V posledních letech klade důraz na uvádění premiérových projektů a také iniciuje vznik nových projektů. Pomáhá zaštítit mladé progresivní umělce různých oborů a představuje netradiční (kulturní) prostory.

Sdílet

Kontakt: lena.ds@seznam.cz, czrena.anna@seznam.cz

http://nextwave.cz/

 

IDU

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..