Rezervujte si konec srpna pro rezidenci s koučinkem!

21. srpna se pouze nepřipomíná datum okupace z roku 1968. Téhož dne letošního roku v Praze začíná podnětná akce od Centra choreografického rozvoje SE.S.TA!

Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA vypisuje otevřenou výzvu na mezinárodní choreografickou rezidenci. Proběhne pod vedením zkušených a etablovaných kouček Kathy Casey z Kanady a španělské  osobnosti Valentiny Desideri. Bude na programu od 21. do 30. srpna v Praze.

Cílem Rezidence s koučinkem je provázet a podporovat práci rozvíjejících se choreografů a poskytovat jim reflexi k jejich právě vznikajícímu dílu. Rezidence také funguje jako platforma spoluvytvářející diskurz v oblasti současného tance, umění a života, který odráží českou i mezinárodní taneční a uměleckou scénu.

Rezidence se nezaměřuje pouze na formování profesionálních tanečníků, ani na řízení estetiky výrazu. Spíše hodlá podpořit výzkum nebo znovuobjevení variabilních způsobů choreografické práce a neobvyklých způsobů vyjadřování uměleckého záměru. Rezidenční pobyt má formu dialogu mezi choreografy a hostujícími kouči, kteří rezidenty vedou k jejich umělecké práci.

Rezidence trvá deset dní, a kromě intenzivní práce choreografa s koučem, zahrnuje přednášky a každodenní zpětné vazby, společné diskuse a vzájemné prezentace uměleckých procesů. To vše v rámci otevřených zkoušek i veřejných prezentací. Jak veřejné prezentace, tak společné diskuse nabízí umělcům možnost konfrontovat a sdílet svou práci s potenciálním publikem.

Program:
/ Ranní trénink (otevřený pro veřejnost).
/ Práce ve studiu s kouči (4–6 hodin denně).
/ Večerní diskuse (2 hodiny).
/ Celodenní seminář s přednáškami a projekcemi.
/ Dvě veřejné prezentace work in progress.

Účastníci Rezidence budou mít k dispozici:
/ Prostor ke zkoušení se svými interprety
/ Skvělé kouče
/ Peer to peer spolupráci s ostatními choreografy
/ Prostor pro diskuze a feedback
/ Ranní technické tréninky
/ Konference a přednášky odborníků z různých oborů
/ Záznam work in progress
/ Setkání s publikem
/ Mezinárodní networkig
/ Sdílení know-how a možností, které povedou k výsledkům
/ Úhradu poloviny cestovních nákladů
/ Pomoc se zajištěním ubytování

Cena Rezidence: 7 000 Kč (cena nezahrnuje náklady na ubytování a stravu).

Více informací: www.se-s-ta.cz

Lhůta pro zaslání přihlášek je 15. dubna 2019.

Online přihláška: https://goo.gl/forms/fUho1I9qaCwhyeYG3 

Kontakt: Zuzana Žabková, telefon: +421 904 375 967

E-mail: zuzana.zabkova@se-s-ta.cz

Společně s přihláškou je třeba zaslat poštou DVD nebo vložit do formuláře link na videoukázku své rozpracované choreografie, ze které budete vycházet na rezidenci, popřípadě můžete připojit i ukázky své předchozí práce.

Ve formuláři můžete upřesnit jméno kouče, se kterým byste chtěli v průběhu rezidence pracovat. Budeme se snažit vašim požadavkům vyhovět.

Valentina Desideri

Koučky:
Valentina Desideri je španělská umělkyně a teoretička působící v Amsterdamu. Studovala současný tanec v Laban Centre v Londýně (2003-2006) a později získala titul MA ve výtvarném umění na Sandberg Institute v Amsterdamu (2011-2013). Valentina je mimo jiné autorkou Fake Therapy a Political Therapy, praktik, které dnes používá a rozvíjí řada lidí. Valentina je spoluorganizátorkou Performing Arts Forum, které se koná ve Francii, píše biografie na základě čtení z dlaně a věnuje se recitaci s profesorkou Denise Ferreira da Silva.

Druhá lektorka a koučka zároveň – Kathy Casdey

Kathy Casey odstartovala svou taneční kariéru v roce 1979 s Chicago Moving Company, na začátku osmdesátých let se usadila v New Yorku, tančila pro mnoho choreografů, v roce 1984 se stala členkou Lar Lubovitch Dance Company, v roce 1989 pak členkou společnosti Susan Marshall & Company. Kathy Casey tančí v Evropě, Asii a Severní Americe a pořádá řadu workshopů po celé Kanadě a Spojených státech. V roce 1991 byla jmenována uměleckou ředitelkou společnosti Montréal Danse. Velkou část jejích aktuálních aktivit tvoří spolupráce s choreografy na dramaturgii děl připravovaných pro Montréal Danse, kromě toho pracuje také jako umělecká poradkyně pro nezávislé choreografy.

Foto: archiv SE.S.TA

Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..