Na současný cirkus do MLEJNA!

Kdo je autorem novocirkusové inscenace? Přednáška a workshopy přiblíží nejen tuto otázku od 14. března v pražském kulturním domě ve Stodůlkách. Těšte se na světové lektorky!

Osmý ročník mezinárodního festivalu současného cirkusu FUN FATALE nabídne, vedle celovečerních i kratších sólových inscenací výhradně ženských interpretek, také přednášku přední teoretičky nového cirkusu Veroniky Štefanové. A zejména dva akrobatické workshopy.

V přednášce na téma, „Kdo režíruje cirkus?“, se Veronika Štefanová zaměří na různé novocirkusové projekty, které vznikly v průběhu posledních deseti let v Česku, Evropě nebo Kanadě. Položí si otázky: „Co je cirkusová režie a jak se proměňuje v čase?“ „Kdo je reálně autorem novocirkusové inscenace?“ „Je to režisér, choreograf nebo sám artista?“ Zvláštní pozornost bude věnována českému kontextu, kde se nový cirkus utváří v úzké spolupráci s divadlem a tancem. Po přednášce bude následovat diskuze. Přednáška se uskuteční 14. března 2019 v 19.30 v pražském KD Mlejn.

Sympatická Veronika Štefanová vás uvede do tajů novocirkusových inscenací

Doprovodný program festivalu zahájí 14. března workshop akrobacie na chinese pole pod vedením španělské performerky Gemmy Palomar. Během dvou dnů, věnovaných různým druhům pohybu od šplhání, přes klouzání, až po využití prvků vzdušné akrobacie a tance, se naučíte nejen základní triky ve vzduchu. Ale také tu objevíte možnosti pohybu na divadelním jevišti mimo chinese pole. Dvoudenní workshop se uskuteční 14. března 2019 od 10 do 13 hodin a 17. března 2019 od 14 do 17 hodin v KD Mlejn.

Workshop povede charismatická Gemma Palomar…

Druhý z workshopů bude zaměřen na acro dance a kontorsionistiku. Americká choreografka a akrobatka Julie Bergez v něm předvede zvládnutí základních kotnorsionistických technik a cvičení zaměřená na pohybovou improvizaci. Dvoudenní workshop se uskuteční 16. a 17. března 2019 v KD Mlejn vždy od 10 do 13 hodin. Oba workshopy jsou vhodné pro účastníky na všech úrovních pokročilosti.

…a druhého dne Julia Bergez

Podrobný program festivalu (včetně informací o vstupenkách a  možnostech registrace na workshopy) najedete na www.funfatale.cz

Gemma Palomar v akci

Foto: archiv

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..