Předkrm deváté StarDance na ZLATÉ PRAZE

Českému Rambovi se líbila rumba █ Co na to náhradník „Geňa“? █ Oldřich jako bukanýr █ Veronika pospíchala █ Na pódiu „malý Beethoven“! █

Na svátek Matouše, v pátek 25. září probíhala na piazzetě Národního divadla, nazvané Náměstí Václava Havla,  po celé odpoledne atraktivní akce. Začala ve 14.45 a končila až o sedmé hodině podvečerní. Musela být nutně v hledáčku TANEČNÍHO MAGAZÍNU. Byla  totiž věnována nejen 55. ročníku televizního festivalu ZLATÁ PRAHA, ale zejména 9. ročníku populární soutěže StarDance. Ta začíná naostro o polovině října. Vše moderoval tanečník a spisovatel v jedné osobě Jan Onder.

V Big-bandu Milana Šoltésze nehraje pouze malý Beethoven“, ale i půvabné dívky

Na rozdíl od vlastní televizní soutěže, kde bude hudebním doprovodným tělesem Moondance orchestra Martina Kumžáka, však zde hrál živě jiný doprovodný orchestr. Jednalo se o špičkový Big-band Milana Šoltésze. Tento kapelník, důvěrně nazývaný přezdívkou „Šogi“ (čehož se hned několikrát „dopustil“ i zmíněný moderátor celé akce Jan Onder), dokáže kolem sebe soustředit přední muzikantské mistry oboru. Dokladem byl kupříkladu známý pozounista Pavel Šír (pro svou vizáž nazývaný „malý Beethoven“ či „malý Beathoven“, podle lásky k beatu), ale i mnohá další přední jména instrumentalistů.

Kapelník Milan Šoltész s trubkou, jejíž konstrukci sám vymyslel a jíž vyrábí podnik Amati Kraslice

Před již zmíněným vynikajícím hudebním tělesem Milana Šoltésze se nejprve objevilo tančící duo Veronika Arichteva – Michal Necpál. Křehká herečka, která ani při tanci nezapře, že je manželkou předního mladého režiséra Bisera A. Arichteva a dcerou filmového producenta, sice pospíchala, ale i tak se věnovala patřičně dlouho lovcům autogramů. Příznivci to ocenili dlouhým potleskem.

Po instrumentální přestávce se předvedl další taneční pár: Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková. Představitel drsných a mužných filmových, televizních i divadelních rolí opět přesvědčil, že je idolem ženských srdcí. Některé dámy jej dokonce nazývají i českým Rambem. Tentokrát však Dvořák dokazoval, že je mu vlastní i galantnost, romantika a jemný styl projevu. Inu, jak tanec dokáže měnit lidi…

Richard Genzer na poslední chvíli zastoupil zraněného Václava Koptu a hned se blýskl zvedačkou partnerky Jany Zelenkové

Po dalším kratším orchestrálním intermezzu se na improvizovaném tanečním parketu objevili Richard Genzer a jeho taneční spolubojovnice Jana Zelenková. Ta si na populárního „Geňu“ musela zvykat místo herce, klavíristy a textaře Václava Kopty, který z důvodů zranění odstoupil. Ale Richard v sobě nezapřel někdejšího tanečního lídra skupiny UNO. Václava dokonale nahradil a vše korunoval dokonalou zvedačkou Jany.

Tančí Daniela Šinkorová a Michal Padevět

Po nich se představili Daniela Šinkorová a Michal Padevět. Daniela v sobě určitě nenechá tlumit divokou slovenskou krev. Již tento krátký „zákusek“ byl jasnou pozvánkou ke skutečné televizní soutěži, kde to oba jistě rozbalí naostro.

Oldřich Navrátil s Kamilou Tománkovou působili exoticky

Jedním z vrcholů odpoledne byla show herce Oldřicha Navrátila s Kamilou Tománkovou. Herec v bukanýrském šátku a tanečnice v temně rudých šatech dali vzpomenout na minulé StarDance, kde patřili k ozdobám televizního parketu.

Monika Bagárová a Robin Ondráček v rozhovoru s moderujícím Janem Onderem (vlevo)

Překvapivě a neplánovaně se objevil i pár Monika Bagárová – Robin Ondráček. Sličná pěvecká interpretka ukázala, jak je jí pohyb i tanec vlastní. A profesionální mistr svého oboru ji pouze v minimálních detailech korigoval. I tady byly vidět zjevné rezervy. Co od nich uvidíme až to spustí naplno?

Následovaly rozhovory i autogramiády, které probíhaly vlastně průběžně… Za Šoltészova doprovodu si zazpíval i mladý a úspěšný Radek Banga. Moderátor se na chvíli převtělil do role instruktora a lídra svých televizních „Hrátek s Janem Onderem“. Poté parket patřil Janu a Jonáši Tománkovým a Šárce Kosmákové. Je vystřídal Marek Zelinka s Veronikou Lálovou. Pak se v rolích instruktorek objevily herečka Dana Batulková a skokanka o tyči Kateřina Baďurová. Je doplňoval nezbytný Jan Onder a Marie Nahodilová. Poté se představila Veronika Lálová sólově. Se sambou. A po dalším vystoupení tria Jan Tománek – Jonáš Tománek – Šárka Kosmáková opět. Tentokrát s André Negarem a salsou.

Bylo to skutečně nabité odpoledne, pozdní odpoledne a podvečer. Dává to  vše dohromady tušit, že devátý cyklus StarDance bude stát za to.

3 dotazy pro účastníky páteční taneční show:

Populární herec Jiří Dvořák (vpravo) se podepisuje, společně se svou taneční partnerkou Lenkou Norou Návorkovou (blíže k objektivu)

Herec Jiří Dvořák na dotaz, jaký tanec má nejraději odpověděl:

Dříve jsem asi nejvíce míval rád rumbu. Je pravda, že se teď situace kvůli mým kyčlím trochu změnila. Tak možná budu rád, když vůbec tu rumbu ve zdraví přežiju.“

Richard Genzer v sobě nezapře někdejšího tanečníka skupiny UNO

Populární herec, komik, ale původně tanečník, Richard „Geňa“ Genzer se svěřil:

Je pravda, že si s Václavem Koptou děláme občas navzájem z hecu psí kusy. Moc bych za to nedal, že mi tohle Vašek provedl schválně…“ 

Daniela Šinkorová bude mít letos ve StarDance premiéru

Půvabná zpěvačka a herečka Daniela Šinkorová v nadsázce prozradila:

Na StarDance jsem se těšila skoro odmalička. Vlastně dříve, než vůbec vznikla.“

Foto: MTF Zlatá Praha 2018 a autor

Michal Stein

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..