Hokej v NoDu

Experimentální scéna NoD se nevyhýbá hokeji. Na jaře nám servírovala televizní přenos zápasu Česká republika – Švýcarsko. A nyní, počátkem nové divadelní sezóny 2018/2019, inscenaci o hokeji pod názvem „SE LVEM NA PRSOU“!

Divadlo NoD zahájí divadelní sezónu premiérou autorské inscenace „SE LVEM NA PRSOU“, která připomene sto let česko-slovenské hokejové republiky. Kapitánkou reprezentace bude režisérka Tereza Volánková a národní barvy budou hájit studenti VOŠH v Praze. Premiéra se uskuteční v úterý 25. 9. a první repríza v pondělí 2. 10. vždy od 19:30 ve studiu Divadla NoD.

„Samotný nápad udělat inscenaci věnující se hokeji vznikl proto, že jsem sama fascinovaná tímto sportem a také skutečností, že vyvolává v lidech tolik emocí a národního cítění, kterého se jindy příliš nedostává.“ říká režisérka Tereza Volánková a dále dodává: „Vybrali jsme společně několik z mnoha okamžiků, které pro nás ční z dlouhé hokejové historie, a máme pocit, že by se o nich nadále mělo vědět, mluvit a přemýšlet. Celá inscenace je koncipovaná jako stoletý zápas naší reprezentace proti zbytku světa.“ 

Projekt vznikl jako absolventská inscenace současného třetího ročníku Vyšší odborné školy herecké v Praze, který společně vedou Tereza Volánková a Ivo Sedláček. Studenti si tak mohou vyzkoušet jiný divadelní provoz, než ten, který znají ze školního prostředí. Inscenace byla vybrána na základě rezidenční výzvy a zapadá do dramaturgického konceptu Divadla NoD, které se zaměřuje na autorské a dokumentární divadlo se společenským přesahem.  

Režie: Tereza Volánková
Dramaturgická spolupráce: Eva Josefíková, Natálie Preslová, Ivo Sedláček
Hudba: Ivo Sedláček
Pohybová spolupráce: Ivo Sedláček
Kostýmy: Linda Vondrášková
Hrají: Pavel Trochta, Michaela Bednářová, Štefánie Šubová, Josef Kovář, Lucie Vopatová, Jan Klindera, Tereza Zenklová, Sarah Šimunovićová 

Jan Urban

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..