Leden přinesl pohádkovou zimu nejen do ulic, ale i do divadla Hybernia

Zimní pohádka 2017

XIII. mezinárodní festival pro děti a mládež „Zimní pohádka 2017“

Již po třinácté se uskutečnil  mezinárodní soutěžní festival pro děti a mládež „Zimní pohádka“. Festival, který je mezinárodní přehlídkou hudebních a tanečních souborů Česka, Slovenska, Polska, Ukrajiny a  Ruska.

Většina z nás zná   folklor ve  středoevropském podání, ale festival „Zimní pohádka“ přináší  východoevropské tance a kulturu, je tedy  dalším velkým přínosem pro milovníky umění. A bylo se z čeho těšit!

 

8.ledna Děda Mráz  zahájil program v pražském divadle Hybernia, za básničku či písničku rozdal dárečky a rozzářené dětské oči mu byly odměnou. Společně s dalšími pohádkovými bytostmi tančili Mrazík, Sněhurka a děti  kolem vánočního stromku. Nadšení vyvolala Ježibaba, která si skočila slušné sólo.

Po focení s Dědou Mrázem následoval již samotný Gala Koncert.  Program této velkolepé show je pečlivě připravován na základě hodnocení mezinárodní poroty. Diváci zhlédli pestrou přehlídku tanců, ale i českou hudbu v provedení žáků ZUŠ. Všechna vystoupení byla na velmi vysoké profesionální úrovni i přes to, že jde o nejmladší umělce, kteří mají amatérský status vystupujících.

Vzhledem k tomu, že tentokrát ve finále předvedlo svoje umění Divadlo Módy, neslo se vystoupení v trošku jiném duchu než minulé ročníky, tedy v pomalejším rytmu, v tanci byly spíše pózy a divák mohl se zaujetím sledovat působivé kostýmy.

Jednotlivá vystoupení byla hodnocena na soutěžní přehlídce, která se konala 6. 1. 2017 v Domě kultury v Teplicích. 8.ledna 2017 proběhl  Gala Koncert v Divadle Hybernia. Vyvrcholením festivalu bylo   zakončení slavnostním Gala Koncertem 9. 1. 2017 v Ruském domě vědy a kultury v Berlíně, kde si diváci opět mohli   vychutnat představení moderního, klasického i folklorního tance, zpěvu a ostatních  druhů umění.

Festivalu Zimní pohádka se zúčastnil soubor Varenka, který později na festivalu  Sympatie Europarků v Disneylandu v Paříži  svým báječným vystoupením obdržel nejvyšší cenu – Grand Prix festivalu World of Youth. Gratulujeme!

Srdečně  zveme všechny české soubory a folklorní skupiny k účasti na festivalech!

 

Zúčastněné soubory:

DSHi 12 + Divadlo módy
Lora – Divadlo módy
Polská taneční skupina Kaprys
Polská taneční skupina Cikady
Ruská taneční skupina Kamuška
Ruská taneční skupina Neposedy
Český taneční soubor Děčín
Český taneční soubor Zlín

 

 

Místa konání:

  1. 1. 2017     16:30 DK Teplice, Mírové náměstí 2959, Teplice

Vstupné: Dospělí 150,- / děti 75,-

 

  1. 1. 2017

11:00 Foceni s Mrazíkem a Sněhurkou

11:30-12:30 interaktivní program

12:30-14:00 Galakoncert a rozdávaní cen

 

DIVADLO HYBERNIA Nám. Republiky 4, 110 00 Praha 1

Vstupné: 150,- Kč – Dospělé, 350,-Kč – dětská vstupenka + dárek od Mrazíka

9.1.2017        17:00 Ruský dům vědy a kultury v Berlíně

 

Konstantin Kuznetsov, Eva Smolíková

Foto: Eva Smolíková

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..