Pěvecké i taneční hvězdy na Žofíně

Večer 5. listopadu na Žofíně vzpomenou v netradičním hudebním a filmovém projektu přední světoví muzikanti na Václava Havla. Vedle nich se projektu účastní i baletka z Národního divadla v Praze Zuzana Šimáková anebo jako hudebnice také tanečnice z OM DANCE ACADEMY Jarmila Chromíková…

Světové pěvecké hvězdy i špičkové tanečnice na Žofíně

 Američan Joe Lynn Turner, slovenská pěvecká hvězda amerického původu Celeste Buckingham herečka, Chantal Poullain, Angličan léta spolupracující s Lenkou Dusilovou Justin Lavash a Američanka Juwana Jenkins –  jsou ústředními postavami projektu „The Parliament Of Souls, který 5. listopadu na Žofíně uctí památku Václava Havla.

Celý kosmopolitní projekt „The Parliament Of Souls“ je věnovaný všem lidským duším a také vzpomínce na duše těch, kteří s námi už být nemohou. Jedná se o anglicko-francouzskou verzi hudebního videoklipu Vláda dušiček a o dokumentární film nazvaný „In Love We Trust“.

Plakát na ojedinělou muzikantskou vzpomínku na Václava Havla 5. listopadu 2016 Na Žofíně.

Vlastní videoklip vznikl už roku 2013 ke stejnojmenné skladbě skladatele a producenta Zdeňka „Berry“ Berana na text Michala Horáčka. Podkladem mu byl námět a scénář chicagského kameramana českého původu Vladimíra Van Mauleho. Natočil jej mladý režisér Mikoláš Orlický. Hlavní role si zahrály herečka Ivana Chýlková a sólistka baletu Národního divadla Zuzana Šimáková. Původní part nazpíval František Segrado za doprovodu skupiny Glanc. Není bez zajímavosti, že jako instrumentalistka v této skupině vystupuje také Jarmila Chromíková, která se mimo toho aktivně věnuje bollkywoodskému tanci v OM DANCE ACAD EMY.

Nápad zrealizovat i mezinárodní verzi v angličtině přišel po velmi kladných ohlasech ze zahraničí. Mám upřímnou a velkou radost, že se tento neuvěřitelný sen podařilo zrealizovat a že zaujal tak skvělé interprety,“ vysvětluje Zdeněk „Bery“ Beran.

Díky neumdlévající snaze se Zdeňku Beranovi podařilo s konečným úspěchem oslovit zvučná jména světové hudební scény. Nově tak skladbu „Vláda dušiček“, v anglickém překladu „The Parliament Of Souls“, nazpívali Joe Lynn Turner (Deep Purple, Rainbow či Yngwie Malmsteen), Celeste Buckingham, Ivan Král, Justin Lavash a Juwana Jenkins. Poslední sloku písně ve francouzštině recituje Chantal Poullain.

 

Naprosto jsem se do písně zamiloval a je mi velkou ctí, že můžu být součástí něčeho tak krásného, vyjímečného a hlubokého,“ komentuje svou účast na projektu Turner.


Dokumentární film o klipu a koncertu, jehož režisérem je talentovaný Janek Cingroš, dokumentuje vznik a postupný vývoj projektu. Před kamerou se objeví všichni interpreti, kteří mimo jiné vzpomenou na Václava Havla a také se zamýšlí nad morálními hodnotami současného světa.

Zprvu nereálný bláhový sen několika mladých nadšenců se tak pomalu ale jistě stal skutečností! Projekt současně také odstartoval svou crowdfundingovou kampaň na serveru Hithit, aby bylo možné ho dokončit. Jednou z odměn za dárcovskou podporu je mimo jiné také lístek na Slavnostní galavečer 5. listopadu 2016 od 19 hodin, na kterém vystoupí Joe Lynn Turner i Celeste Buckingham spolu s dalšími tuzemskými hudebními osobnostmi. Galavečer se uskuteční i díky laskavé podpoře radnice Prahy 1 a starosty Oldřicha Lomeckého. Ten koncert vítá nejen jako připomínku odkazu významného politika, ale především prvního prezidenta postkomunistického Československa.

Michal Stein

FOTO: archiv Edity Valentové

Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..