Edinburgh Fringe Festival začíná

Čeští umělci mají znovu šanci vyniknout

 

 

 

Umění českých divadelníků nezůstává bez odezvy, že je  ve světě o ně zájem, dokazují ohlasy diváků i ocenění kritiky. Na festival Edinburgh Fringe přijede zhruba 24 000 performerů z celého světa.

V rámci festivalu Edinburgh Fringe Festival přijedou dva soubory, Eva Rysová a Teatro NoD a Lenka Vagnerová &  Company.

Na loňském festivalu byli Češi úspěšní. Spitfire Company & Damúza Theater a Tantehorse získaly ocenění Herald Angel.

Tento rok zastupuje českou republiku Eva Rysová a Teatro NoD s inscenací Šest miliard Sluncí. Lenka Vagnerová  Company přiváží dvě vystoupení La Loba a Jezdci.

Experimentální divadelní kus Šest miliard Sluncí režisérky Evy Rysové odhaluje svět lidí stižených Alzheimerovou chorobou. Tento divadelní experiment je naplněn emocemi stejně jako každodenní život zapomínajících. Jak vnímá svět člověk, který ztrácí orientaci?

Lenka Vagnerová & Company přiváží dvě inscenace. Lenka Vagnerová představila své inscenace již v roce 2011. Po třech letech přijíždí s celým souborem. La Loba, její nejnovější umělecké dílo, získalo skvělý ohlas u publika. Tanečnice roku 2014 Andrea Opavská, hlas zpěvačky Jany Vébrové a hudba Ivana Achera vytváří  příběh mytické vlčí ženy. Svět skutečnosti a fantazie se prolínají.

zzzz

Stejného uznání se dostalo také Jezdcům. Tato taneční inscenace roku 2013 je inspirovaná světem ptáků a jejich rolí v lidské kultuře.

dg

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..