Tanec PRAHA má co nabídnout!

„Marie Chouinard může být jedinečný zážitek pro mladé lidi a může posunout vnímání umění úplně jiným směrem“, říká Yvona Kreuzmannová.

 

Na letošní tiskové konferenci představila Yvona Kreuzmannová, ředitelka Tanec Praha, a Markéta Perroud, spoluředitelka Tanec Praha, program celého festivalu. S lítostí oznámila, že se opět zmenšil rozpočet vyhrazený umění, ale přesto se umělci snaží udržet „nastavenou laťku“.

Propagace a reklama Mezinárodního  festivalu tance a pohybového divadla je dílem Jaroslava Maška a Heleny Suché.

Yvona Kreuzmannová říká, že každé představení vybírá velice pečlivě, zájemců je obrovské množství, nelehkým úkolem Yvony Kreuzmannové a Markéty Perroud je protřídit asi 500 děl, během jednoho víkendu shlédnou i na 200 choreografií, některá díla navíc sami vyhledávají nebo dostávají typy. Není lehké se rozhodnout.

26. ročník festivalu TANEC PRAHA

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA 2014 opět přiveze to nejlepší, co soudobý světový tanec nabízí. Hlavní část programu otevře výrazná australská osobnost Lucy Guerin a zakončí kanadská hvězda Marie Chouinard, která poprvé osobně zavítá do České republiky. Speciálním hostem bude i Alain Platel, který představí svou novinku Coup Fatal 12 dní po světové premiéře. V bohatém měsíčním programu nebude chybět ani premiéra Spitfire Company, kratší díla v Evropských tanečních laboratořích, workshopy, ale samozřejmě i program pro děti a studenty. Festival TANEC PRAHA 2014 začíná 26. května, vrcholí; 26. června a koná se ve 14 městech České republiky.

TANEC PRAHA DĚTEM:

Festival tradičně zahájí týdenní prolog věnovaný dětem, jeho letošním tématem je Taneční vzdělávání a kreativita do škol. Poslední květnový týden od 26.5. do 1.6. bude patřit dílnám a jejich prezentacím, diskuzím, vystoupením dětských souborů scénického tance, ale samozřejmě také představením pro děti. Na Den dětí to bude například inscenace Partituur původem chorvatské autorky žijící v Paříži a Amsterdamu Ivany Műller. Na představení, které vzniká teprve samotnou interakcí dětských diváků a jejich originálním ztvárněním pokynů, které dostávají do sluchátek, naváže v Centru současného umění DOX výtvarná dílna pro celou rodinu.

TANEC PRAHA HIGH-LIGHTS:

 

Australský gala opening

Slavnostní zahájení hlavního programu patří poprvé jedné z vůdčích osobností australského současného tance Lucy Guerin. Ta se třemi tanečníky a třemi činoherci vytvořila inscenaci s názvem Conversation Piece, ve které si za klíčovou rekvizitu vybrali iPhone a jeho aplikace. „Umějí s nimi nahrávat, vracet sekvence, opakovat, doplňovat hudbou a vytvářet další roviny scénického obrazu. Umí ale také konverzovat „face to face“? To je hlavn& iacute; otázka, kterou si s příjemnou nadsázkou i humorem kladou,“ prozrazuje ředitelka TANCE PRAHA Yvona Kreuzmannová. V představení jsou užívány texty v angličtině.

2. + 3. + 4.6. | 20:00 | PONEC – divadlo pro tanec

 

Alain Platel v Praze 12 dní po světové premiéře

 

Belgický soubor les ballets C de la B uznávaného režiséra a choreografa Alaina Platela přijede se svou nejnovější inscenací Coup Fatal, a to 12 dní po světové premiéře ve Vídni. V novém projektu se setká vlámský performer se 14 africkými hudebníky, kteří se dokáží i nádherně hýbat, barokní árie promísí se zemitou hudbou Konga, rockem i jazzem. Hudební performance nebo chcete-li taneční dialog dvou hudebních světů.

 

22. 6. | 20:00 | Hudební divadlo Karlín

Marie Chouinard událostí sezony

                  Compagnie Marie Chouinard navštívila TANEC PRAHA již dvakrát. V roce 2001 s retrospektivou Solos a v roce 2007 uvedla za živého doprovodu SOČRu Svěcení jara. Letos přijíždí Marie Chouinard do Prahy poprvé osobně! Uvede exkluzivní program postavený na silné hudební a výtvarné inspiraci. Mistrovské Svěcení jara doplní originální kus Henri Michaux: Mouvements. Perličkou navíc je sólový projekt IN MUSEUM, kde sama Marie Chouinard zatančí návštěvníkům Veletržního paláce Národní galerie v Praze podle jejich přání.

 

25. a 26. 6. | 20:00 | Hudební divadlo Karlín

26. 6. | 10:30 – 13:00 | Veletržní palác – Národní galerie v Praze

Premiéra Spitfire Company

Úspěšný český soubor Spitfire Company dosáhl na koprodukci festivalu, a tak uvede premiéru své nové inscenace < span style=“font-family: Calibri; font-size: 11pt; mso-bidi-font-family: Tahoma; mso-bidi-font-weight: normal;“>Animal Exitus. V ní se režisér a choreograf Petr Boháč zabývá fázemi, jimiž prochází člověk vyrovnávající se s traumatem: šok, hněv, smlouvání, deprese, smíření a odevzdanost. Do práce zapojil dvě výrazné tanečnice Miřenku Čechovou a Báru Látalovou. Po pražské premiéře uvidí Animal Exitus 11. června i diváci v Plzni. TANEC PRAHA pomohl najít další koproducenty. Tvůrčí rezidence projektu poskytli partneři v Hellerau u Drážďan a Brigittines v Bruselu, těšíme se na výsledek“ doplňuje Yvona Kreuzmannová.

9.6. | 20:00 | PONEC – divadlo pro tanec

 

TANEC PRAHA V CELÉ PESTROSTI:

To ale nejsou zdaleka jediná lákadla letošního ročníku. Výrazná osobnost, „filosof současného tance“ Jérôme Bel uvede v Prazechoreografický portrét Cédric Andrieux a stálice švýcarské scény Philippe Saire představí svůj výtvarný projekt Black Out. Nechybí Evropské taneční laboratoře s kratšími kusy vybíranými na platformě Aerowaves a také originální Izraelky Iris Erez Noa Zuk participující na Dnech Jeruzaléma v Praze.

TANEC PRAHA STUDENTŮM

I v tomto roce bude jedna z programových linií TANCE PRAHA 2014 určena výhradně studentům uměleckých škol (zaměření na tanec). Ústředním tématem linie budou dvě osobnosti současného tance Merce Cunningham a Jérôme Bel. Pojítkem těchto osobností se stal Cédric Andrieux, dlouholetý tanečník souboru Merce Cunningham Dance Company, který se stal tématem a zároveň interpretem jednoho z choreografických portrétů filozofa současného tance Jérôma Bela.

TANEC PRAHA STUDENTŮM v letošním roce zahrnuje jak představení Jérôme Bel: Cédric Andrieux, tak master-class Cunninghamovy techniky a diskuzi.

 

5. 6. | 20:00  | PONEC – divadlo pro tanec

 

Jérôme  Bel (FR): Cédric Andrieux

 

6. 6. | 9:30 – 11:30 | PONEC – divadlo pro tanec

 

Cunningham technique

Master-class Cédrica Andrieuxe

6. 6. | 12:00 | PONEC – divadlo pro tanec

Jérôme Bel a Merce Cunningham

Od Merce Cunninghama k Jérôme Belovi, od rekonstrukce k dekonstrukci tance. Diskuse na téma díla „filosofa současného tance“ a reprezentanta „non-dance“ Jérôme Bela je v české kotlině ojedinělou příležitostí seznámit se s konceptualismem v tanci.

 

Přednášku a diskuzi za účasti Cédrica Andrieuxe povedou:

 

Mgr. Petr Tyc a prof. Mgr. Dorota Gremlicová, Ph.D.

 

DOPROVODNÝ PROGRAM

Jako pocta – „Hommage à Marie Chouinard“ – bude uvedena výstava Drawings, sbírka kreseb Marie Chouinard, a to po celou dobu hlavní části festivalu v divadle PONEC.
Výtvarné umění a tanec bude tématem kulatého stolu pořádaného Tancem Praha spolu s Národní galerií v Praze a Centrem choreografického rozvoje SE.S.TA.

I letos festival TANEC PRAHA podporuje tanec ve veřejném prostoru. V návaznosti na spolupráci s reSITE z minulého roku, zahrnul letos do svého doprovodného programu 21. a 22.6. taneční část programu festivalu o veřejném prostoru a udržitelném plánování – EnviroCity.
Duet JINX 103 švýcarského souboru Cie Jószef Trefeli zakončí své festivalové turné po České republice v Praze v Letenských sadech.  Plánovány jsou diskuze po představeních a workshopy nejen pro tanečníky a performery v Praze i v regionech.

2.6. – 26.6. | PONEC – divadlo pro tanec

 

Drawings – výstava kreseb Marie Chouinard

Ve spolupráci s Galerie Donald Browne

16.6. | 18:00 | Letenské sady

Cie József Trefeli (CH): JINX 103

21.6.  a 22.6.| Na Slovanech – areál Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy

EnviroCity – tanec ve veřejném prostoru

23.6. | 16:00 | Veletržní palác – Národní galerie v Praze

Výtvarné umění a tanec – kulatý stůl pořádaný Národní galerií v Praze, Centrem choreografického rozvoje SE.S.TA a festivalem TANEC PRAHA

WORKSHOPY

TANEC PRAHA 2014 nabízí ochutnávku práce výrazných uměleckých osobností v podobě workshopů různého zaměření pro tanečníky a performery, ale i pro širokou veřejnost.

Wokshopy pro tanečníky a performery

5. 6. | 15:00 – 17:30 | Duncan Centre                             

Lucy Guerin Inc (AUS): Workshop

11. 6. | 10:00 – 12:00 | Alfred ve dvoře                         

Clément Dazin (FR): Pohyb a žonglování

18. 6. | 14:00 – 15:30 | Studio DANCE PERFECT          

Sofia Dias & Vítor Roriz (PT): Movement  research a improvizace

Wokshop pro širokou veřejnost

20. 6. | 16:00 – 17:15 | Loď Tajemství  na náplavce | vstup zdarma                  

Noa Zuk (IL): Gaga workshop

TANEC PRAHA v regionech

Festival letos probíhá celkem ve 14 městech ČR. Není tedy zdaleka koncentrován jen na Prahu, současný tanec přivítají i Brno, České Budějovice, Český Krumlov, Hradec Králové, Choceň, Jihlava, Klatovy, Olomouc, Ostrava, Pardubice, Plzeň, Nečtiny a Valašské Meziříčí.

TANEC PRAHA v Plzni

Největší program z regionálních měst nabídne Plzeň, ve které se podařilo navázat spolupráci hned s několika významnými místními partnery. K již tradiční Moving Station a Pap-rně se nově připojilo i Divadelní léto pod plzeňským nebem a festival Náplavka k světu. Tříletá spolupráce (2014 – 2016) je plánována i s Plzní 2015 – Evropským hlavním městem kultury.

VSTUPENKY

V pokladně divadla Ponec a na webu tanecpraha.cz lze zakoupit vstupenky na všechna představení festivalu s výjimkou představení 26.6. v NG v Praze – Veletržním paláci a na lodi Tajemství 19. a 20.6. 2014.

Více informací naleznete na www.tanecpraha.cz

Hlavní program TANCE PRAHA 2014 v Praze (2.6.–26.6.)              

2. + 3. + 4.6. | 20:00 | PONEC – divadlo pro tanec
GALA OPENING
Lucy Guerin Inc and Belvoir (AU): Conversation Piece

5.6. | 20:00 | PONEC – divadlo pro tanec
Jérôme Bel (FR): Cédric Andrieux

9.6. | 20:00 | PONEC – divadlo pro tanec
PREMIÉRA 

Spitfire Company (CZ): Animal Exitus

10. + 11. 6. | 19:00 | Alfred ve dvoře
Evropská taneční laboratoř 1
Cie József Trefeli
 (CH): JINX 103 

Clément Dazin (FR): Bruit de couloir

11.6. | 21:00 + 12.6. | 19:00 + 21:00 | PONEC – divadlo pro tanec
Cie Philippe Saire (CH): Black Out

17. + 18. 6. | 20:00 | PONEC – divadlo pro tanec
Evropská taneční laboratoř 2
Sofia Dias & Vítor Roriz 
(PT): A gesture that is nothing but a threat
Antonin Comestaz (NL): Out of the Grey

19. 6. | 20:00 | Loď Tajemství

Dny Jeruzaléma v Praze ve spolupráci s Tancem Praha

Einat Ganz (IL): All we ever wanted was everything
Noa Zuk 
(IL): Doom Doom Land

20. 6. | 18:30 | Loď Tajemství

Dny Jeruzaléma v Praze ve spolupráci s Tancem Praha

Einat Ganz (IL): All we ever wanted was everything

20. 6. | 20:00 | PONEC – divadlo pro tanec

Ve spolupráci s Dny Jeruzaléma v Praze

Iris Erez (IL): Homesick

Noa Zuk (IL): Doom Doom Land

22. 6. | 20:00 | Hudební divadlo Karlín
Les ballets C de la B & KVS / Alain Platel, Fabrizio Cassol, Serge Kakudji (BE): Coup Fatal

26. 6. | 10:30-13:00 | Národní galerie v Praze – Veletržní palác
Cie Marie Chouinard (CA): In Museum

25. a 26. 6. | 20:00 | Hudební divadlo Karlín
GALA CLOSING – UDÁLOST SEZONY
Cie Marie Chouinard (CA): The Rite of Spring / Svěcení jara + Henri Michaux: Mouvements

 Program TANCE PRAHA DĚTEM 2014 v Praze (26.5.–1.6.)

26. 5. | 9:00 | PONEC – divadlo pro tanec

Dopolední dílny ZŠ Prahy 3

26. 5. | 18:00 | PONEC – divadlo pro tanec

Veřejná prezentace dílen ZŠ Prahy 3

27. 5. | 9:00 | PONEC – divadlo pro tanec

Dopolední dílny ZŠ Prahy 3

27. 5. | 18:00 | PONEC – divadlo pro tanec

Veřejná prezentace dílen ZŠ Prahy 3

28. 5. | 9:00+11:00 | PONEC – divadlo pro tanec

Mirka Eliášová: Svět z papíru

(Věk 6+)

28. 5. | 15:30 | PONEC – divadlo pro tanec

Dětské studio divadla Ponec – otevřená hodina

28. 5. | 17:00 | ZŠ Barrandov

Veřejná prezentace ZŠ Barrandov

29. 5. | 9:00 | PONEC – divadlo pro tanec

Dílny projektu Kreativní partnerství / Tanec

29. 5. | 14:00 | PONEC – divadlo pro tanec

Dílny projektu Kreativní partnerství / Divadlo

29. 5. | 18:00 | PONEC – divadlo pro tanec

Veřejná prezentace dílen projektu Kreativní partnerství

29. 5. | 19:00 | PONEC – divadlo pro tanec  

Veřejná diskuse Kreativní vzdělávání do škol

30. 5. | 18:00 | PONEC – divadlo pro tanec  

Vystoupení souborů z celostátní přehlídky dětských skupin scénického tance Kutná Hora 2014

1. 6. | 10:30 + 14:30 + 16:30 | Centrum současného umění DOX

Ivana Műller/I`M`COMPANY (NL/FR): Partituur

(Věk 7+)

Program TANCE PRAHA  2014 v regionech (26.5.–26.6.)

BRNO

15. 6. | 20:00 | HaDivadlo

Cie József Trefeli (CH): JINX 103

Clément Dazin (FR): Bruit de couloir

18. 6. | 20:00 | HaDivadlo

Tantehorse & Miřenka Čechová (CZ): S/He Is Nancy Joe

21. 6. | 20:00 | Barka

ALT@RT / Lucia Kašiarová, Vanda Hybnerová (CZ): ANGEL-y

ČESKÉ BUDĚJOVICE

20. 6. | 16:00 | centrum města

Věrka Ondrašíková (CZ): Spaces Translations

ČESKÝ KRUMLOV

9. 6. | 19:30 | Městské divadlo Český Krumlov

Veronika Riedlbauchová / (bra)Tři v tricku (CZ): Plovárna

HRADEC KRÁLOVÉ – ENTRÉE K TANCI 2014

10. 6. | 17:30 | divadlo DRAK

ALT@RT / Tereza Ondrová a Peter Šavel (CZ): Boys Who Like To Play With Dolls

11. 6. | 19:00 | divadlo DRAK

VerTeDance & Jiří Havelka (CZ): Korekce

CHOCEŇ – SKOROFESTIVAL 2014

6. 6. | 20:00 | nádvoří zámku

ME-SA / Peter Šavel, Stano Dobák (CZ/SK):: Much More Than Nothing

JIHLAVA

9. 6. | 19:30 | DIOD

Cie József Trefeli (CH): JINX 103

ALT@RT / Tereza Ondrová a Peter Šavel (CZ): Boys Who Like To Play With Dolls

13. 6. | 19:30 | DIOD

Spitfire Company (CZ): Animal Exitus

22. 6. | 16:00 | DIOD

Barbora Látalová a kol. (CZ): Karneval zvířat

KLATOVY

18. 6. | 12:00 + 19:30 | Stálá divadelní scéna Klatovy

Veronika Riedlbauchová / (bra)Tři v tricku (CZ): Plovárna

OLOMOUC

7. 6. | 20:30 | Divadlo na cucky – nádvoří

ALT@RT / Lucia Kašiarová, Vanda Hybnerová (CZ): ANGEL-y

18. 6. | 20:00 | Divadlo na cucky – freskový sál

Andrea Miltnerová (CZ/UK): FLASHBACK

OSTRAVA

8. 6. | 17:00 | COOLTOUR

ME-SA & Peter  Šavel, Stano Dobák (CZ/SK): Much More Than Nothing

14. 6. | 19:00 | Divadlo loutek

Cie József Trefeli (CH): JINX 103

Clément Dazin (FR): Bruit de couloir

PARDUBICE

13. 6. | 17:00 | nádraží

AL@RT/Lucia Kašiarová, Vanda Hybnerová (CZ): ANGEL-y

13. 6. | 19:00 | nádraží

Cie József Trefeli (CH): JINX 103

17 .6. | 20:00 | Divadlo 29

NANOHACH & Lenka Flory (CZ): Flashed by

19. 6. | 18:00| nádraží

CreWcollective (CZ): Moving Orchestra

20.6. | 20:00 | nádraží

Spitfire Company (CZ): Antiwords

PLZEŇ

3. 6. | 10:00 + 16:00 + 17:30 | Pap-rna                                   

Ivana Müller / I`M`COMPANY (NL/FR): Partituur

8. 6. | 20:00 | Pap-rna                                  

Lucy Guerin Inc and Belvoir (AUS): Conversation Piece

9. 6. | 19:00 | náplavka

ALT@RT / Lucia Kašiarová, Vanda Hybnerová (CZ): ANGEL-y (sketche)

10. 6. | 19:00 |Moving Station                 

CreWcollective (CZ): Moving Orchestra

11. 6. | 20:00 | Pap-rna                               

Spitfire Company (CZ): Animal Exitus

12. 6. | 17:00 | náplavka                                             

Cie József Trefeli (CH): JINX 103

12. 6. | 20:00 | Pap-rna

Veronika Riedlbauchová / (bra)Tři v tricku (CZ): Plovárna

16. 6. | 20:00 Moving Station                   

Evropská taneční laboratoř

Andrea Miltnerová (CZ/UK): Flashback

Sofia Dias & Vítor Roriz (PT): A gesture that is nothing but a threat

19. 6. | 20:30 | nám. Republiky

Taneční léto pod plzeňským nebem

VerTeDance & Jiří Havelka (CZ): Korekce

NEČTINY

25. 6. | 18:00 | kaple Nečtiny

VerTeDance: Boxteska ALT@RT/ Lucia Kašiarová, Vanda Hybnerová (CZ): ANGELy

25. 6. | 19:00 | kaple Nečtiny

ALT@RT/ Lucia Kašiarová, Vanda Hybnerová (CZ): ANGELy

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – TANEC VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

7. 6. | 22:00 | Zámek Žerotínů

VerTeDance & Jiří Havelka (CZ): Korekce

Yvona Kreuzmannová říká: „Alainu Platelu jsme nemohli odolat, když Vám řekne, že má premiéru ve Vídni, pak jede do Holandska a má mezitím jen malinko času na Prahu…. museli jsme využít příležitosti.  Tímto se dostáváme se do nejprestižnějších festivalů Evropy a byla by velká chyba této nabídky nevyužít. Rozhodli  jsme se, že uděláme jedno představení Alaina Platela a dvě představení Marie Chouinard.“

La-Monnaie-Interview-Alain-Platel

Alain Platel

„Národní galerie je letos naším novým partnerem, není úplně snadné ji přesvědčit, aby do jejích prostor vstoupila éterická Marie Chouinard a vytvořila tam prostředí věštírny…

Marie předvede své dílo „In Museum“, koncipovala svou choreografii  pro galerijní prostory.

Pro galerii je to nové, využijeme prostor ve 4. patře, kde tato  neuvěřitelná éterická Marie po  dvě a půl hodiny   bude   tančit pro své diváky,  kdokoliv jí může pošeptat své přání a ona ho zatančí. Je to improvizace, krásná atmosféra, je to součást expozice.  Když si lidé koupí vstupenky do Národní galerie, mohou si ji celou projít, až se dostan ou do 4. patra, Marie jim může zatančit. Ona je  věčně  mladá a neuvěřitelně zajímavá. V galerii také budou k vidění její vlastní kresby, když   Marie dělá choreografii, maluje  si své kresbičky.  A my jsme ji  požádali o výběr  těchto kreseb. Jejich  vernisáž   by měla být také ke shlédnutí. Každá kresba dok umentuje konkrétní představení. Marie snad poskytne i specifický výklad k obrázkům. Návštěva Marie je pro nás velká pocta.

462514-marie-chouinard

 

Marie Chouinard

Marie tady stráví týden, její soubor zakončí náš festival. Marie je fenomén a její Svěcení jara považuji za jedinečné, říká Yvona Kreuzmannová.

V  roce 2007 jsme už Svěcení jara zažili, chtěli jsme dát živou hudbu do obrovské haly (O2 Arena), ale choreografie tam nevyzněla, protože podmínky pro tanec v hale nejsou dobré. Svěcení  jara se bude tentokrát hrát v divadle, diváci si je vychutnají plnými doušky. “

„Tanec dětem je letos zaměřen na kreativitu škol, divadlo Ponec dělá spoustu aktivit pro děti. Můžete pohybem učit třeba matematiku, výtvarnou výchovu… řeč těla je důležitá.

Na  DEN DĚTÍ – je připraveno velmi zajímavé interaktivní představení dětí, na které navazují výtvarné dílny. Děti budou mít sluchátka, budou vlastně vytvářet sami představení  i se svými rodiči. Představení se bude  skládat z jejich pohybů. Představení Ivany Muller vychází z toho, že dítě dokáže vytvářet pohyby svou fantazií. Později  přijde okamžik, kdy jsou rodiče požádáni,  aby si sundali sluchátka. Děti tak mohou  ukázat volně vše, co v nich je. Při představení musí  být aspoň půlka rodičů a půlka dětí, čím více dětí, tím lépe“, usmívá se Yvona Kreuzmannová.

„2.6.  2014 je oficiální zahájení festivalu,  těší mě, že přijede  australská umělkyně  LUCY GUERIN. Ona je  fenomén, má velmi silné cítění.  „Conversation Piece“ je mistrovské dílo.   Rozjezd je pro Čecha drsný,   tři herci a tři tanečníci konverzují přes IPHONy, ale angličtina je  spíše zvuková kulisa,  nejde o texty. Jde o způsob, jakým spolu mladí lidé komunikují, ten je někdy opravdu absurdní.  Lucy  dokáže   svým představením  předat poselství: „ODLOŽTE UŽ FACEBOOK, MŮŽETE SE  K SOBĚ CHOVAT NORMÁLNĚ A KOMUNIKOVAT?“

Conversation Piece je nesmírně kvalitní představení s úžasnými výkony, ideální pro zahájení fetivalu. Uvedeme 3x, protože o toto představení  bude zájem.“

„Jérome Bell už  byl jednou v Praze, nám se podařilo dostat

tohoto provokatéra letos do Prahy znovu. Jérome je pro „fajnšmekry“, je určen studentům uměleckých škol,“ dodává Yvona Krezmannová.

„Spitfire Company představí svou novinku Animal Exitus.  Je vhodné vytvořit každý rok jednu českou premiéru.

Také bych ráda upozornila mladé diváky na zajímavý projekt Alaina Platela „Coup Fatal“. Alain Platel  je více divadelní  režisér než choreograf,  ale absorbuje různé žánry. Alain  byl na rezidenčním pobytu v Kongu,  kde natočil zajímavý film, který byl k vidění  i v Praze. Alain se  vrátil s hudebníky a tanečníky z Konga a rozhodl se, že tyto tanečníky pozve do svého představení. „Coup Fatal“  je nabité energií, evropská barokní hudba a africké rytmy se mísí s jazzem i rockem. Hudebně je to nesmírně bohaté, zajímavé pro lidi, které zajímá africká kultura.“

Více o festivalu a jeho programu najdete na www.tanecpraha.cz

Taneční magazín

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..