„ROEL Art Jam“

Benefiční experiment v Galerii NoD

Vážení přátelé umění,

 

přijměte pozvání na zahajovací večer galerijní sezóny Galerie NoD, v rámci kterého proběhne charitativní akce „ROEL Art Jam“ pro lidi bez domova. V průběhu večera můžete shlédnout nejen živelný umělecký experiment v rámci výstavy ROEL holandského umělce Roela van der Lindena za účasti řady českých vizuálních umělců, ale především budete moci ať už prostřednictvím nákupu děl přizvaných autorů či přispěním na transparentní účet podpořit aktuálně v mrazivých dnech ohrožené lidi bez domova. Benefiční večer proběhne ve středu 10. 1. 2024 od 19:00 v Galerii NoD:

Galerie NoD

„ROEL Art Jam“ pro lidi bez domova
Benefiční charitativní pop-up výstava
Koncepce: Roel van der Linden & Pavel Kubesa
10. 1. 2024, 19:00

Nizozemský malíř a umělec Roel van der Linden vytvořil v prosinci 2023 v Galerii NoD jako svou sólovou výstavu monumentální abstraktní malířskou fresku přímo na stěny galerie, která se stala doslova jediným dílem celé výstavy. Výstava s názvem ROEL pak divákovi umožňuje vstupovat do umělcovy malby, pohybovat se nitrem malířova díla, prozkoumávat jej z různých stran a pohledů. Malba se tak pro návštěvníky stala určitým domovem, ve kterém se může každý z nás bezpečně a bezstarostně zabydlet.

Uvědomujeme si však, že ne každý tuto jistotu jakéhokoli „domova“ v dnešní době má. Denně se nejen v centru metropole setkáváme s lidmi bez domova. S přicházející zimou a mrazy, které nás v nejbližších dnech čekají, jsme se proto rozhodli uspořádat v prostoru výstavy nejen umělecký experiment, ale především benefiční akci s charitativním účelem právě pro ty, kteří bezpečí vlastního domova postrádají.

Jako umělci cítíme potřebu být nápomocni i v situacích, kdy je pomoci zapotřebí také v lokálním kontextu, v místech, kde se každodenně pohybujeme a vůči lidem, na které by se nemělo zapomínat, přesto bývají často doslova „nevidění“, vysvětluje smysl akce art director Galerie NoD Pavel Kubesa.

Pozvali jsme proto řadu českých umělců, aby do prostoru výstayv ROEL v Galerii NoD přinesli svá díla a vytvořili tak na pozadí nástěnné malby Roela van der Lindena živelnou mozaiku uměleckých děl. Jednotlivá díla budou nabízena k prodeji a výtěžek z prodejů děl bude následně věnován na nákup akutně potřebných „nocleženek“ pro lidi bez domova. Současně mohou návštěvníci večera přispět také přímo na transparentní účet dobročinné organizace Armády spásy, která službu noclehů a lékařské pomoci poskytuje.

NoD, Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..